pkk operasyonuna 8 tutuklama

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Kasım'da terör örgütÃ

Çerkezköy 30.11.2016 10:20:00 0
pkk operasyonuna 8 tutuklama

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 18 Kasım günü pkk/kck terör örgütüne yönelik Çerkezköy ilçe merkezi, Kızılpınar Mahallesi ve Kapaklı ilçelerinde sansasyonel eylem arayışı içersinde olan, terör örgütüne eleman aktarımı yapan ve bu yapılanmaya yer, mekan ve imkan sağlayan kişilere yönelik gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda aralarında HDP Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncer Rençber’in bulunduğu N.A, K.E, H.B, Ö.S, Y.D., E.H, A.D, M.E ve M.Y adlı zanlıları  gözaltına almıştı. Polis tarafından gözaltına alınan 10 kişinin evlerinde yapılan aramalarda ise silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirilirken, şahısların bazılarının ise kamu binaları etrafında keşif yaptıkları da güvenlik güçleri tarafından tespit edilmişti.

 

ADLİYEYE ÇIKARTILDILAR

 

Terörle Mücadele ekipleri tarafından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 10 şahıs 12 gün gözaltı sürelerinin ardından dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleriyle Çerkezköy’e getirilerek Adliye’ye çıkartıldı.  Savcılığa çıkartılan şüphelilerden H.B ve M.E  savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 8 kişide tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 13 saat süren yargılama sonunda aralarında HDP Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncer Rençber’in de bulunduğu N.A, K.E, H.B, Ö.S, Y.D., E.H, A.D isimli zanlılar tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderildi. Zanlıların tutuklanmasının ardından yakınları olayı gün boyu takip eden gazetecilere saldırıp tehdit ederken, araya giren Çevik Kuvvet ekipleri olayın büyümesini engelledi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10