Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

Kapaklı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü için Cuma akşamı Hawthorn Hotel'de program düzenledi.

Kapaklı 28.11.2016 00:05:00 0
Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

PROGRAM DÜZENLENDİ

 

25 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 20:00’de Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlenen yemeğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, öğretmen ve eşleri katıldı. Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlarken, Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

 

“EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMALIYIZ”

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “ Düşünceniz, siyasi yapınız, sendikanız, etnik kökeniniz ne olursa olsun biz bir gövdenin kollarıyız. Onun için bulunduğumuz her ortamda bize teslim edilen yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Bunu yaparken fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Bize bu ufku Mustafa Kemal Atatürk açıyor. Mustafa Kemal; ‘Yetiştirdiğimiz nesle her şeyden önce ve en önce milli unsurlara düşman olan ögelerle mücadele etmenin, kavga etmenin yolları öğretilmelidir.’ Diyor.  Bugün 7 düvel değil, sayısız düvel bizi bölmeye ve parçalamaya çalışıyor. Bize bir görev düşüyor, düşünceniz ne olursa olsun bir ve beraber olarak bize emanet olan gençleri geleceğe hazırlamaktır” dedi. Nalbant konuşmasının ardından emekli öğretmenlerden Kadir Arıcı ve eşi Sabret Arıcı'nın elini öperek, öğretmenler gününü kutladı.

 

“EN SAYGIN MESLEĞİDİR”

 

Nalbant’ın konuşmasının ardından Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korusu konser verdi. “2004’ten bugüne Kapaklı Belediyesi” adlı video gösteriminin ardından kürsüye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı çıktı. 24 Kasım’ın Millet mekteplerinin açıldığı gün olduğunu hatırlatan Başkan Mandalı, “24 Kasım Atatürk’ümüzün başöğretmenliği kabul ettiği gün ve o gün okuma yazma seferberliğini ilan ettiği gün. İşte bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan, duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin temel taşları sizlersiniz. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da sizlerin sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük yol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı gösteren sizlersiniz” diye konuştu.

 

“BİLGİNİN KAYNAĞI SİZ DEĞERLİ ÖĞRETMENLERSİNİZ”

 

Mandalı “ Sizlere en kıymetli varlığız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aslında sizlere geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına yönelik herhalde çok söz söylemeye gerek yok.  Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı ve özverili, çevresine güvenen, inanç veren insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmene Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, “Öğretmenler, Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de değerlerini anlatmıştır.

Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muassır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır. Bilgini oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ilkeniz muassır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından emekli öğretmenler Lale Büyüksezer ve Ahmet Öner’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile Şube Müdür Ahmet Serdar Öncel tarafından plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından gecede Emrah Meloğlu sahne alarak albümünde yer alan birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Meloğlu’nun çaldığı hareketli parçalarda piste çıkan başkan İrfan Mandalı, genç öğretmenlerle birlikte göbek atıp Harmandalı oynadı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10