Metrekareye 70 kilogram yağış düştü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, önceki gün başlayan ve dün akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren yağmur sonucu il genelinde metrekareye yakla?

Tekirdağ 29.11.2016 19:14:00 0
Metrekareye 70 kilogram yağış düştü

EN FAZLA YAĞIŞ MİKTARI OLUŞTU

 

TESKİ'den yapılan açıklamada “ 27 Kasım 2016 Pazar günü saat 20.00 civarlarında il genelinde yoğun bir şekilde başlayan yağmur, 28 Kasım 2016 Pazartesi günü saat 18.00 civarlarında etkisini azaltmıştır. Toplamda yaklaşık 24 saat boyunca yoğun ve sürekli bir yağmur yağışı olmuştur. Süleymanpaşa ilçe merkezine metrekareye yaklaşık 70 kilogram, merkeze yakın ilçelere yaklaşık 60 kilogram olmak üzere il geneline metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düşmüştür. Bu miktarlar son dönemlerde görülen en kısa zamanda en fazla yağış miktarlarını oluşturmaktadır" denildi.

 

SIKINTI YAŞANMADI

 

Yağmur yağışının başlaması ile birlikte TESKİ ekiplerinin 11 ilçe genelinde meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı sahada hazır bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Sürekli olarak Alo 185 Çağrı Merkezine ve sosyal medya üzerinden gelen istek ve şikayetlere cevap verildi. TESKİ personeli, vidanjör, kuka ve diğer tüm hizmet araçları ile birlikte gece boyunca ve yağışın devam ettiği gün boyunca sahadaydı. Münferit bazı olaylar dışında hayatı felç edecek durumda sıkıntılar yaşanmadı" ifadelerine yer verildi.

 

“ANINDA MÜDAHALE EDİLMİŞTİR”

 

Açıklamada ayrıca, "Süleymanpaşa ilçe merkezinde eski kanalizasyon hatları ve kanalizasyon sahil kolektör hattının henüz tamamlanmamış olmasından dolayı bazı rögarlarda taşma yaşanmıştır. Taşmalardan kaynaklı bazı vatandaşlarımızın bodrum katlarına su girmiştir. Yaşanan bu taşma olaylarına anında müdahale edilmiştir. Yağmur suyu hatları ve mazgallar yer üstünden akan suları toplayarak baskına sebebiyet vermeyecek şekilde deşarj etmiştir. Sonuç itibariyle, TESKİ ekiplerinin, gece gündüz, tam teşekküllü olarak sahada olması sebebiyle yoğun yağış durumu kontrollü bir şekilde atlatılmış olup, yeni kanalizasyon sahil kolektör hattının devreye girmesiyle meydana gelen bazı küçük aksaklıkların da ortadan kalkması beklenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10