"Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım"

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan  3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Doğan" Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve e?

Tekirdağ 2.12.2016 19:55:00 0

“ONLARA YARDIMCI OLALIM”

 

Engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmadığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan   “ Sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir.
Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor, Dünyaca kutlanan  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutluyorum” dedi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10