Yaşamlarını kolaylaştırıcı şeyler yapmalıyız

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Herkes gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir

Çerkezköy 2.12.2016 19:57:00 0
Yaşamlarını kolaylaştırıcı şeyler yapmalıyız

ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkân ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Herkes gücü ve imkânları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM

 

Kaymakam Kubilay açıklamalarının devamında ise, “Bu çerçevede, engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. İlçemizde de konuda büyük gayretlerini gördüğümüz ve İlçemize bir okul kazandıran hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çiftine  teşekkürü bir borç biliyorum. Yine kapsamda önemli çalışmalar yapan  ve İlçemiz Belediyesinin destekleriyle de Engelliler Yaşamevini ilçemize kazandıran Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimini de tebrik ediyorum” dedi.

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 

Engelli vatandaşlarımız  için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir diyerek konuşmasını sürdüren Metin Kubilay, “İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan Engelli Vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün  bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması  dileğiyle,  tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10