Hem hırsız hem arsızlar

Bağlık Mahallesi Zeybek Sokak üzerinde bulunan bir markete giren 5 kişi yaptıkları hırsızlığın ardından kayıplara karışırken, düzenlenen operasyonla Ergene'ye bağlı Ulaş Mahallesinde yakal

Çerkezköy 2.12.2016 20:05:00 0
Hem hırsız hem arsızlar

HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

 

Geçtiğimiz Salı sabahı saat 04.30 sularında meydana gelen hırsızlık olayında bir marketten 8 bin TL değerinde sigara ve ürün çalan zanlılar bir gün sonra Ergene Ulaş Mahallesinde  düzenlenen operasyonla yakalanmışlardı. 5 kişi oldukları kamera görüntülerine yansıyan zanlılar, marketin kapısını zorla açarak içeri girdikten sonra direk olarak sigara reyonuna yönelerek sigaraları yanlarında getirdikleri çuvallara doldurarak geldikleri 34 AJ 2780 plakalı araçla kaçmışlardı.

 

BİR ZANLI FİRAR ETTİ

 

Dükkanının soyulduğunu fark eden işyeri sahibi durumu emniyet güçlerine haber verirken, geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri zanlıların Çerkezköy’den sonra Ergene’de market soyduklarını tespit etti. Zanlıların kullandığı aracın kiralık olduğunun öğrenilmesinin ardından GPRS üzerinden teknik takibe geçen ekipler zanlıların Ulaş Mahallesinde olduklarını tespit ederek Jandarma ekipleriyle birlikte zanlıları kıskıvrak yakalarken, bir şahsı firar ettiği ifade edildi.

 

MAHKEME ÇIKIŞI GÖZALTINA ALDILAR

 

Zanlıların İstanbul’dan geldikleri ve ilk olarak Çerkezköy ardından da Ergene de hırsızlık olayına karıştıkları öğrenildi. Ergene Ulaş Mahallesinde yakalanan zanlıların hırsızlığa teşebbüs edecekleri anda yakalandıkları öğrenilirken, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmalarının ardından Yaser K. İbrahim Y. ve Sezgin G. Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiler.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

 

Çerkezköy, Veliköy, Kızılpınar, Saray, Çukuryurt, Marmaracık ve Yeniköy’de birçok hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen Yaser K., İbrahim Y. , ve Sezgin G. dün sabah saatlerinde Adliyeye sevk edildiler. Zanlıların 7 Kasım tarihinde Saray’da ki pazar yerinde bulunan Ender Büfe isimli işyeri ile 17 Kasım'da da Çukuryurt Mahallesi'nde bir bakkalı soydukları, bu iki soygunda ise yaklaşık 50 bin TL’lik vurgun yaptıkları iddia edildi. Üç zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bir kişi de yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldı.

 

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR

 

Zanlılar adliyeden çıkarken kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına hakaret ederek saldırmak isterken emniyet güçleri ara girdi. Öte yandan üç zanlının polis arabasına bindirildiği esnada yakınları da araçtan inerek basın mensuplarına ağza alınmayacak küfürler edip saldırmaya çalıştı. Emniyet güçlerinin araya girmesine rağmen hakaret ve tehditler yağdıran yakınları daha sonra adliyeye önünden uzaklaştı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10