Zabıta ekipleri pazarı denetledi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın temel gıda maddelerinin karşılandığı pazaryerlerinin denetimini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimlerde eksikliklerin giderilmesi hususunda

Kapaklı 4.12.2016 18:03:00 0
Zabıta ekipleri pazarı denetledi

UYARILARDA BULUNDU

 

Kapaklı  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığı kapsamında ilçedeki semt pazarlarına yönelik denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Yapılan denetimlerde vatandaşa sağlıksız gıda maddeleri satan esnafa müsaade edilmedi ve denetimlerde eksik bulunan hususlar konusunda pazar yeri esnafı bilgilendirildi. Pazar esnafı; tartı ve gramaj, mühür, ölçü-tartı aletlerinin kalibrasyon kontrolleri başta olmak üzere, beyanname bildirimi ve harçların ödenmesine ilişkin de detaylı bir inceleme ve denetime tabi tutuldu. Uygunsuz satış gerçekleştiren esnaflara ihtar verilirken, muayene yılı geçen ve farklı eksikliklere sahip olanlara ise cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Birçok esnafa da eksikliklerini gidermesi hususunda  süre tanınırken, denetimler sırasında temizlik uyarısı da yapıldı.

 

“GÜVENLİ ALIŞVERİŞ VE HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ”

 

Pazar yerlerinin denetimi ve halka satılan temel gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde sunumu konularında son derece hassas çalışmalar yürüttüklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Önceliğimiz insandır. Vatandaşlarımıza uygun bir şekilde gıda dağıtımı ve satışının sağlanması ile ilgili yürütülecek çalışmalar ve hizmetler bizim önceliklerimiz arasındadır. Halkımıza ulaşacak ürünlerin sağlıklı olması, uygun koşullarda vatandaşlarımız mağdur edilmeden satılması çok önemli bir konudur. Belediye olarak zabıta ekiplerimiz ile birlikte bu alanda düzenli olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Güvenilir  alışveriş yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunun gönül rahatlığı içinde olsunlar” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10