Kılıçdaroğlu'na mail attı

Çerkezköy Belediyesi tarafından 2005 yılında yapılan minibüs hattı satışı ile ilgili sorularına cevap alamadığını kaydeden Çerkezköy siyasetinin renkli simalarından Mustafa Ordu, CHP Genel Başk

Çerkezköy 6.12.2016 20:36:00 0
Kılıçdaroğlu

GEREKİRSE BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI’NA DA MAİL ATARIM

 

2005 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından 15 adet minibüs hattının satıldığını söyleyen Mustafa Ordu, “Bu satışlardan elde edilecek gelirle Atatürk Viyadüğü yapılacaktı. Belediye kasasından para çıkmayacaktı. Fakat minibüs hattı satışlarından gelen para Belediye kasasına girmedi. Konuyla ilgili sorularıma da Çerkezköy Belediyesi’nden cevap gelmedi. Ben de konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Tekirdağ Milletvekillerine ve CHP’li Milletvekili Muharrem İnce’ye mail attım” dedi.

 

İŞTE ORDU’NUN MAİLİ

 

Yolladığı mail hakkında bilgi veren Mustafa Ordu, mailde “Yolsuzluklardan rahatsız olan tüm vatandaşları da bildiği, gördüğü, duyduğu yolsuzlar konusunda daha duyarlı olmaya ve yetkilileri bilgilendirmeye çağırıyorum. Faka bilgi edinme kanunu gereği kamu kurumlarından istediğim belgelerin temininde kurumların direnci ile karşılaşıyorum. En son Çerkezköy / Tekirdağ Belediyesi’nden istediğim belgeleri vermemek için yasa zorlama ile yorumlanıyor. CHP’li Belediye yönetimi; Çerkezköy Belediyesi’nin 2005 yılında Akarsu Taşımacılar Kooperatifi’ne verdiği 15 araçlık minibüs hattıyla ilgili sorduğum sorulara cevap vermeyerek geçen dönemki AKP Belediye yönetiminin yaptığı yasadışı uygulamada dönen dolapları vatandaşların öğrenmesini ve suçluların hesap vermesini engellemektedir” ifadelerini kullandı.

 

İSTEDİĞİM BELGELER NEDEN VERİLMİYOR?

 

2005 yılında verilen 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girdiğini soran Ordu, “Konuyla ilgili belediye meclisi ya da encümende alınan kararlar nelerdir? Belediye kasasına girmesi gereken bu günkü ortalama kurla yaklaşık 25 milyon TL paranın hesabının verilmemesi tüyü bitmemiş yetim hakkının yenmesi değilse nedir? İstediğim bilgi ve belgelerin verilmesini engellemek; suçlulara yardım ve yataklık yapmak değil midir?” diye sordu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10