TRAMDED 2. TANITIMINI TEKİRDAĞ'DA YAPTI

Kısa bir süre önce kurulan ve ilk tanıtımını geçtiğimiz ay Çerkezköy Pasha Hotel'de geçekleştiren Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) ikinci tanıtım prog

Tekirdağ 8.12.2016 21:45:00 0
TRAMDED 2. TANITIMINI TEKİRDAĞ

PROJE ÜRETEN DERNEK OLACAK

 

Programda önce dernek üyesi bayan müşavirler birer konuşma yaptılar. Yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik içinde çalışarak kısa süre içinde derneğin saygınlık kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını ve böyle bir derneğin Trakya’nın ihtiyacı olduğunu ve Trakya’daki mali müşavirlerin aynı çatı altında yer alacaklarına inandıklarını belirterek, alışılagelmiş dernekçiliğin dışında proje üretecek olan bir dernek olacaklarının vurgusunu yaptılar.

 

MESLEĞİMİZİ BU GÜNE KADAR İSTEDİĞİMİZ YERE OTURTAMADIK

 

Gecede hazır bulunan Tekirdağ Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Şerafettin Kurt yaptığı konuşmada, muhasebecilik mesleğinin bu güne kadar istenilen yere gelmediğini ve istenilen yere gelmesi ve saygın meslekler içinde yer alması için çalışımlar yapılması gerektiğini belirtti. Kurt, “Bir Tekirdağ’lı olarak biz 12 ilçemizle birlikte Tekirdağ’ımıza sahip çıkacağız. Çerkezköylü meslektaşlarımız elini taşın altına koyarak bir dernek kurdu. Bizim mesleğimiz bu güne kadar bir yere oturtulamadı.Ancak bu oturtulacak.Bazı kişiler dışarıdan mesleğimize laf söylüyor.Ben de onlara diyorum ki,gelin elinizi taşın altına koyun sınava girin elinize alın belgeyi  çıkın ortaya.Dışarıdan ahkam kesmekle olmuyor.Bizler mesleğimizden kesinlikle tavizler vermeyeceğiz. Mesleğimize saygınlık kazandıracağız. Şu anda Tekirdağ Mali Müşavirler Derneği’nin paramparça olduğunu görüyoruz ve üzülüyorum. Ve dernek üyelerinin görüşü alınmadan kararlar alınmadan yapılan işler olduğunu görüyoruz. “dedi.

 

BİZİM YASADA KAYNAKLANAN HAKKIMIZ DENETÇİLİKTİR

 

Şerafettin Kurt, “Mali müşavirler olarak bizim yasada kaynaklanan hakkımız denetçiliktir. Bizler en doğrusunu  yapacağımıza inandığımız  çalışmalar noktasında  çok  kısa zamanda daha iyi işler olacak.TRAMDED ‘in kısa süre içinde belli bir ivme kazanacağına ve başarılı olacağına inanıyorum ve serbest muhasebeci ve mali müşavir  arkadaşlarımızın bu güzel çatı altında bir araya gelmesi çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

 

MESLEĞİMİZE SAYGINLIK KAZANDIRACAĞIZ

 

Programda son konuşmayı TRAMDED Başkanı Rüstem Tuna yaptı. Tuna, mesleklerine saygınlık kazandırmak için çalışacaklarını belirterek, “ Öncelikle bu akşam bizleri kırmayarak katılım gösteren siz meslektaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Derneğimizin ilk tanıtım toplantısını Çerkezköy’de yapmıştık. Bu 2. Tanıtım toplantımızı da Tekirdağ’da Tekirdağlı meslektaşlarımızla bir araya gelerek yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel ekibin oluşmasına bir kahve içimiyle başladık. Bizlerin tek bir amacı var o da mesleğimize saygınlık kazandırmak ve daha iyi koşullarda ve firmalarla çalışmak.Derneğimizin kuruluşu daha yeni olmasına rağmen büyümeye başladık.Bazı meslektaşlarımız neden daha önce bu dernek kurulmadı diyor. Biliyorsunuz bizim bir oda seçimimiz vardı. Bu nedenle oda seçimlerinden sonra  kurmuş olmamızın daha iyi ve yararlı olduğuna inanıyoruz. TRAMDED olarak sizlerle birlikte el ele vererek en güzel organizasyonları gerçekleştireceğimize inanıyoruz.En güzel eğitimleri bizler vereceğiz.En iyi siyasiler bizim içimizden çıkacak.Derneğimize uluslararası bir ivme kazandırmak için de elimizden geleni yapacağız.Bundan sonraki toplantımızı da Çorlu’da yapacağız.Biz  düzenleyeceğimiz seminerlerle hem meslek mensuplarımızı hem de kamu mensuplarını aydınlatacağız.Derneğimizin web sitesi kurulma aşamasında, kurulum sağlandığında buradan da meslektaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunacağız.Derneğimiz 350 üyeye ulaştığında da bir Genel Sekreterlik kuracağız ve dernek çalışmalarını genel sekreterliğimize devrederek yürüteceğiz.’’ diye konuştu.

 

TRAMDED ÜYESİ OLMAKTAN GURUR DUYDUM

 

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköylü Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Vehbi Demirtaş’a üyelik belgesi verildi. Demirtaş, “Bu güne kadar aldığım en güzel üyelik belgesi olduğunu belirtmek istiyorum.Ayrıca bölge güzel ve nadide bir derneğin kurulmuş olmasından ve aynı zamanda derneğin 8. Üyesi olarak kayıtlarda yer almış olmamdan da büyük bir onur duydum.TRAMDED’in kısa sürede çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.Üzerime düşeni en iyi şekilde yapacağıma ve el birliği ile çalışarak derneğimizi istenilen düzeye çıkarmak için çalışacağıma sözü veriyorum.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10