Akay; 'Bakan Işık'tan olumlu cevap aldık'

Salı günü Ankara'ya giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile yaptığı görüşmenin ardından askeri lojmanlarla alakalı olarak kendilerine olumlu cevap veril

Çerkezköy 8.12.2016 21:46:00 0
Akay;

BİNALARIN ÖMRÜ DOLDU

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Park Projesi kapsamında askeri lojmanların projeye dahil edilmesi adına uzun süredir uğraş verirken, son olarak da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüştü. 6 Aralık Salı günü Ankara’ya giden Başkan Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile beraber Bakan Işık’ı ziyaret ettiler. Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Vahap Akay, “Bakan Fikri Işık’ın yanına gittiğimizde konunun ne olduğunu söylememize rağmen kendisi bir hazırlık yapmış. Durumumuzu ve yeri yeşil alan yapacağımızı anlattık. Binaların artık ömrünü tamamladığını ifade ederek, şu anda 48 dairede 10-11 ailenin olduğunu söyledik” dedi.

 

BAKAN IŞIK ÖNÜMÜZÜN AÇILACAĞINI İFADE ETTİ

 

Alanın ticari fonksiyonu olursa Maliye Bakanlığı tarafından 16 milyon TL değer biçildiğini sözlerine ekleyen Akay, “Bu alanı da herhangi bir değerlenecek şekilde kullanmayacağız dedik. 12 milyon hesabımız var. 10 milyon arsa 2 milyon da yapılar olarak hesabımız vardı. Son gelen yazıda Maliye Bakanlığı ile yazışmalar olmuş ve değer olarak 16 milyon olduğu ifade edilmiş. Burada ticari fonksiyon yok. Öyle bir şey yapılırsa bu hesap yapılır ama orayı park alanına dahil edeceğimizi belirttik. Bakan bey yaptığı konuşmada madem hem yeşil alan hem de kamuya faydalı hayırlı bir iş olacak o zaman Maliye Bakanıyla bir yazışma yapalım ve gerekli adımları atarak önünüzü açalım dedi. İnşallah önümüz açılır” ifadelerini kullandı.

 

OLUMLU VE HAYIRLI BİR HABER BEKLİYORUZ

 

Bakan Fikri Işık ile yapılan görüşmelerin ardından Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’ü ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Vahap Akay, “Milli Savunma Komisyonu üyesi Metin Akgün’ü makamında ziyaret ederek kendilerinden de konuyla alakalı olarak destek istedik. Dosyayı Metin Akgün Bey’e teslim ettik ve daha önceden de durumu biliyordu. Çok olumlu pozitif yaklaştı. Buranın yol ve yeşil alana katılmasından kendisine de bahsettim. Konuyu yakıdan takip edeceğini ve Bakan Bey’le kendisinin de görüşeceğini ifade etmesi bizleri sevindirdi. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ı da telefonla ayarak durumu izah ettim. Artık olumlu ve hayırlı bir haber bekliyoruz. Gelişme olur olmaz hemen haber verilecek” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10