''Devletin görevi özgürlükleri korumaktır''

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü  dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Ülkemizde de yurttaşlarımızın, çağdaş dünyanın hak ve Ã?

Tekirdağ 9.12.2016 19:18:00 0

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ GÜVENCE ALTINA ALMAK TÜM İNSANLIĞIN ORTAK PAYDASIDIR

 

Candan Yüceer, 10 Aralık Dünya insan hakları günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çağdaş bir devletin görevi, onurlu, insanca bir yaşamın teminatı olan bireysel hak ve özgürlükleri korumak, kollamak ve geliştirmektir. Hak ve özgürlükleri evrensel düzeyde kabul edilen standartlara ulaştırmak, güvence altına almak tüm insanlığın ortak paydasıdır. Ancak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün üzerinde 68 yıl geçmesine rağmen hala Dünya’da savaşlar, acılar, yoksulluklar, ayrımcılıklar devam etmektedir. Ülkemizde de yurttaşlarımızın, çağdaş dünyanın hak ve özgürlüklerine sahip olduğunu söylemek mümkün değildir.” dedi.

 

CİNSEL İSTİSMARLAR VE KADINA SALDIRILAR İNSAN HAKLARININ HANGİ NOKTASINDA

 

Açıklamasında, işçi haklarından kadın haklarına, düşünce özgürlüğünden yaşam hakkına, engelli haklarından, eğitim hakkına kadar birçok sorun çözüm beklediğini belirten Yüceer, ‘’Çocuklara cinsel istismarın gündemden düşmediği, yaşam haklarının elinden alındığı ülkemizde, İktidarın kadına yönelik açıklamalarından ve cezasızlık kültüründen güç alan meczuplar şort giydiği için bir kadını otobüste tekmeleme, hamile bir kadına spor yaparken saldırma cüretini kendinde bulmaktadır.Bu durum maalesef ülkemizde insan haklarının hangi noktada olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.İnsan hakları ihlallerinin çiğnenmediği, adalet duygusunun zedelenmediği, demokratik ve çağdaş bir Türkiye özlemi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10