"Çerkezköy'de görev yapmak ayrıcalıktı "

İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Sultanbeyli Kaymakamlığı'na atanan Kaymakam Metin Kubilay, ilçede görev yapan basın mensupları ile veda yemeğinde b

Çerkezköy 12.12.2016 19:34:00 0

“BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK”

 

Dün saat 12.30’da Yalı Restaurantta düzenlenen yemekte konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Önceki gün İstanbul’da meydana gelen hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

 

 

“BASININ GÜCÜNÜ HEP YANIMDA HİSSETTİM”

 

İlçeye veda etmeden önce basın mensupları ile sohbet ortamında bir araya gelmek istediğini kaydeden Kubilay “ İnşallah sizleri yeni görev yerim olan Sultanbeyli’de de ağırlamak isterim. Artık ben sizlerin bir abisi, kardeşi hatta dostuyum. Önemli bir görev yapıyorsunuz, her türlü zorluklara rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlıyorsunuz. Özellikle kamu faaliyetlerinde eksiklikleri gündeme getirerek bizlere ve yerel yönetimlere zaman kazandırıyor, eksikliklerin bir an evvel giderilmesine vesile oluyorsunuz. Çerkezköy’de çok güçlü bir yerel basın var. Ben de görev sürem boyunca bu gücü hep yanımda hissettim” dedi.

 

“HEP YANLARINDA OLDUK”

 

15 Ağustos 2013 tarihinde Çerkezköy’de göreve başladığını kaydeden Kubilay “ Göreve başladıktan sonra bürokratik kültüre dayalı yönetim anlayışından ziyade, kamu görevlerinin süratle yapılması için gayret gösterdik. Özellikle devletin şefkat elinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması için tüm imkânlarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret ettik. Her şeyden önemlisi aziz şehitlerimizin aileleriyle, kahraman gazilerimiz ve ailelerini kendi ailemiz gibi görerek onlarla bütünleştik. Her şeyimizi borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin aileleriyle, her zaman doğrudan iletişim halinde olarak, devletimizin her türlü desteğini kendilerine ulaştırmaya çalıştık” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kubilay “ Yine engelli kardeşlerimizin, sosyal yaşamın her alanında daha fazla yer almaları için, her zaman yanlarında olmaya, tüm etkinlik ve faaliyetlerine destek vermeye çalıştık. Eğitimin, sevgi ve saygının tüm engelleri aşacağına inanarak, bu bilinçle hareket ettik. Çerkezköy’ümüzün bir sanayi kenti olduğu gerçeğinden hareketle, üretim ve istihdamın artırılması için özellikle sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman temini için başlattığımız Halk Eğitim kampanyamız vasıtasıyla Tekstil sektöründe Türkiye genelinde olmayan 70 kadar modül ülkemizdeki ve ilçemizdeki kursiyerlerimizi kazandırdık. Yine Çerkezköy’ümüzün, balkanlara yakınlığı, Trakya’nın merkezinde bulunması, İstanbul gibi büyük kentlere yakınlığı, çok çeşitli ulaşım olanaklarına sahip olması gibi sahip olduğu coğrafi imkânları nedeniyle, girişimcilik için büyük bir potansiyel taşıdığını düşünerek “Çerkezköy Girişimci Kent” modelini geliştirdik” dedi.

 

“41 BİN KURSİYERE ULAŞTIK”

 

Görev yaptığı süre zarfında eğitim alanında yapılan proje ve faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Kubilay “ İlçemiz sanayi alanında adından söz ettirdiği gibi eğitimde de bir marka kent haline gelmesi için topyekûn bir seferberlik başlattık. Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu, tüm ortaöğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir Eğitim Kampüsü yapılması için Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazi üzerinde Eğitim kampüsünü hayata geçirdik. Ambardere mevkiinde Çerkezköy’e kazandırılan eğitim kampüsünün ardından Kızılpınar’ da bulunan 180 dönümlük araziye de eğitim kampüsü yapılması için çalışmaları başlattık. Sosyal hayatın canlandırılması, vatandaşlarımızın bilgi beceri ve meslek kazanmaları, işlerinde daha iyi bir yere gelmeleri, özellikle sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için Halk Eğitim Kampanyası başlattık ve bin 700 kurs ile 41 bin kursiyere ulaştık. Halk eğitim kampanyamız devletle vatandaş arasında bir köprü görevi gördü. İlçemizde birlik ve beraberlik duygularının perçinlenmesine yardımcı olarak İlçemizin sosyal hayatına canlılık getirdi. Vatandaşlarımızın gelir düzeyinin artmasına vesile oldu” dedi.

 

“YÜKSEKOKULU VELİKÖY’E TAŞIDIK”

 

Kubilay “ AB Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Hibe Programları, TÜBİTAK Projelerini organize etmek, bilgilendirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile Kaymakamlığımız bünyesinde “Projeler Koordinasyon Birimi” kurduk. İlçemiz adına öncelikleri olan eğitim, kültürel ve sosyal projelerin yanında, göçün etkisiyle sanayi bölgesine gelmiş dezavantajlı gurupların sosyo-kültürel ve ekonomik olarak iyileştirilmesini sağlayacak projelerin de hayata geçirilmesini amaçladığımız projeler koordinasyon birimimizle şimdiye kadar Avrupa Birliği projelerinden 250 bin Euro, Kalkınma Ajansı projelerinden 150 bin TL kaynak eğitime aktarıldı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzu Veliköy’ e kendi kampüsüne taşıdık ve bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü kampus Veliköy mahallesine canlılık getirdi. MYO’dan boşalan binaya ise ilçemizde ihtiyaç duyulan kurumlardan birisi olan Rehberlik Araştırma Merkezini açtık ve ayrıca fiziki şartları uygun olmayan Halk Kütüphanesi’ni buraya taşıyarak daha modern bir hale getirdik. Yine MYO eski binasının bir kısmını da Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis ettik.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Eğitimin bir gönül işi olduğuna inandığını kaydeden Kubilay” Eğitim alanında hayırseverlerimizin büyük katkıları oldu ve kendileriyle her zaman gurur duyuyoruz.  İlçemiz eğitimine okul yaptırmak, okullarımızda müzik sınıfı ve bilgisayar sınıfı oluşturmak, kütüphane oluşturmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize giyecek yardımları yapmak suretiyle katkı yapan hayırseverlerimizle, çeşitli organizasyonlar düzenleyerek bir araya gelmeye çalıştık. İlçemiz eğitimine destek vermek isteyen hayırseverlerimize de ön ayak olarak teşvik etmeye çalıştık. Çerkezköy bölgemizin en modern ve en yeni devlet hastanesine kavuştu ve özel hastanelerde kendilerini yeniledi. Yeni bir ağız ve diş sağlığı merkezi için girişimlerde bulunduk. Konum itibariyle Kapaklı İlçesini de düşünerek Tugay Kavşağındaki alanın uygun olacağını düşünerek tekliflerimizi yaptık. Yakın zamanda ihalesinin gerçekleşeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

“GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRILACAK”

 

Kubilay “ İlçemiz hükümet konağının fiziki durumunu iyileştirerek, vatandaş odaklı görev anlayışımız kapsamında yeni tedbir ve düzenlemeler yaptık. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kolaylıkla hizmet alması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızı giriş kata taşıdık. Sporcularımızın, gençlerimizin iyi ve sağlıklı şartlarda spor yapmalarını istiyoruz. İlçemizde göreve başladığımda yaptığım ilk çalışma İlçemize Gençlik Merkezi yapılması çalışmasıydı. Ailelerin çalışması nedeni ile gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması açısından büyük öneme sahip olan Gençlik merkezinin ihalesi 9 Ocak 2014 tarihinde yapılmıştı. 5 Mayıs 2014 tarihinde ise yer teslimi yapılan Çerkezköy Gençlik merkezi yapım işi yüklenici firmanın girdiği darboğaz nedeni ile feshedilmişti.  İkmal inşaatı olarak tekrar ihaleye çıkılması çalışması devam etmektedir. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından FİFA standartlarına uygun sentetik çim yüzeyli futbol sahası da Çerkezköy’ e kazandırılmak istenmiştir. Söz konusu saha yapımı için zemin etüt çalışmaları başlamıştır. Zemin etüdü akabinde çıkan rapor Spor Genel Müdürlüğüne gönderilecek ve Çerkezköy Gençlik Merkezi İkmal İnşaatı ve Çerkezköy Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası işleri ikisi birlikte tek ihale dosyasıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilecektir” diye konuştu.

 

“GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞTIK”

 

Geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin güvenliği ve sağlığından daha önemli bir meselelerinin olmadığını kaydeden Kubilay “ Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkının olmadığını düşünüyoruz. Çocuk Koruma Kanunu, Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla mücadelede Çerkezköy’de topyekûn seferberliği başlattık. Çocuk Koruma Kanunu, Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla mücadele ile alakalı olarak İlçemizde geniş katılımlı ve kapsamlı toplantılar gerçekleştirerek alınan kararlar ivedilikle uygulamaya geçildi. Ve yine kapsamda, madde bağımlılığı tedavisi görmek isteyen hastalara İlçemiz sınırları içinde hizmet sağlayabilmek amacıyla Çerkezköy Devlet Hastanesine Bağlı AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) açılması konusunda gerekli çalışmaları başlatarak, İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında “ Çerkezköy Uyuşturucu ile Mücadele Alt Komisyonu” oluşturduk” dedi

 

“EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERDİK”

 

Kubilay “ İlçemizde öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen bilim fuarlarını okullarımızda açmaya çalıştık. Açılan fuarları bizzat ziyaret etmeye çalışarak idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi motive etmeye gayret gösterdik. Gerçekleştirdiğimiz bu Bilim fuarlarının, çocuklarımızın çevrelerine bilimsel bir gözle bakmaları,  kendi yaratıcılıklarının farkına varmaları, yeni beceriler geliştirmeleri ve merak ettikleri konularda bilgi sahibi olmalarına önemli katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

 

 “DAYANIŞMA KAMPANYASI DÜZENLEDİK”

 

 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından yapılan kanlı darbe teşebbüsünden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatandaşlarla birlikte milli iradeye ve demokrasi nöbetleri tuttuklarını kaydeden Kubilay “vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, milli iradeyi, Cumhurbaşkanımıza ve demokrasiye hep birlikte sahip çıkarak gerçekleştirdiğimiz demokrasi nöbetlerinde, sağlanan koordinasyon sayesinde kimsenin burnu dahi kanamadı. Meydanları boş bırakmayarak sabahlara kadar nöbet tutan tüm Çerkezköylü vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için hükümetin başlattığı dayanışma kampanyasında Çerkezköy olarak hedeflediğimiz 1 milyon TL’yi aştık. Ayrıca şehit ve gazileri anmak adına ise Çerkezköy Kaymakamlığı olarak 15 Temmuz şehitleri ormanı oluşturduk. İlçemizde gerçekleştirilen bu milli irade ve demokrasi nöbetlerinin gelecek nesillere aktarılması için de bir kitap çalışması yaptık. Ülkemizde ilk defa yapılan bir çalışma olması sebebi ile de çok önemli olan Çerkezköy “Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde” kitabı, Cumhurbaşkanımıza, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkan Çerkezköy halkının somut bir ifadesidir. Bu eserin ülkemizde ilk olması sebebiyle de önemli bir kaynak olduğunu, 15 Temmuzun gelecek nesillere anlatılması açısından önemli bir eser olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“MARKA DEĞER OLUŞTURACAĞINA İNANIYORUZ”

 

İlçenin tanıtımı açısından proje koordinasyon birimi ile “ Köyden Sanayi Kentine Yolculuk Hikayesi Çerkezköy” adlı kitabı çıkardıklarını kaydeden Kubilay”  Gelecek kuşaklara bırakılacak önemli bir miras olan bu kitapta, ilçemizle ilgili birçok ilkleri görme fırsatı buluyoruz. Bu kitabın Çerkezköylülük bilincinin oluşmasında da önemli bir kaynak olacağına inanıyorum. İlçemizde yatırım yapmak isteyenler için de önemli bir kaynak olduğunu düşündüğümüz bu kitapta, ülkemizdeki sanayi gelişiminin Çerkezköy üzerinden öyküsü yer alıyor.  Genç nesillerimize önemli bir Türk-İslam sanatı olan Ebru Sanatını en iyi şekilde tanıtmak ve öğretmek için Halk Eğitim kampanyamız kapsamında kurslar açarak desteklemeye ve yaygınlaştırmaya çalıştık. Girişimci kent ve marka kent olma yolunda her geçen gün büyüyen ve gelişen İlçemizde, Ebru’nun Çerkezköy için marka değer oluşturabileceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“DERE ISLAHI ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”

 

Kubilay “ Halkımızın huzuru, can ve mal güvenliği için mesai mefhumunu gözetmeksizin, 24 saat görevlerinin başında fedakârca çalışan Jandarma ve Emniyet Güçlerimizin, yol asayiş ve kontrol uygulamalarının ifasında, etkinliği yerinde görmek, personelin görev bilincini iş başında tetkik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlere bizzat eşlik etmeye çalıştım. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve olumsuzluklar için potansiyel yerler olan metruk binaların acilen yıktırılması için önemli kararlar alarak,çevre kirliliği yapan ve vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bu terk edilmiş yapıların yıktırılmasını titizlikle takip etmeye çalıştık.Göreve başladığımızdan bugüne kadar dere ıslahı konusunun ehemmiyetine dikkat çekmek ve gündemden düşmemesi için yapılan her toplantıda dile getirerek bizzat Edirne’ye DSİ Bölge Müdürlüğüne giderek toplantılar gerçekleştirerek dere ıslah çalışmalarını başlattık” dedi.

 

 “DAHA DA RAHATA ULAŞACAKLAR”

 

Tren seferlerini Çerkezköy halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu kaydeden Kubilay “ göreve başladığımdan bu yana tren seferlerinin bir an önce başlatılması için sürekli çalışmalar yürüttük. Sonuç olarak seferlerimiz 25 Temmuz tarihi itibariyle başladı. Çocuk, genç, kadın erkek, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada sunulmasını sağlamak amacıyla,S osyal Hizmet Merkezi açılması için yoğun gayret gösterdik. Gaziosmanpaşa Mahallesi, Barbaros caddesinde resmen açılmış olup en yakın zamanda hizmete girecektir. Çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 95 bin çalışana hizmet veren mevut Sosyal Güvenlik merkezinin yetersiz kalması nedeni ile ilçemize yeni bir Sosyal Güvenlik Merkezi yapılması için girişimlerde bulunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tekliflerde bulunduk.   Yeni Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet binasının Fatih mahallesinde 917 ada, 14 parselde yapılmasını planlıyoruz. Merkezi bir yerde yapılacak olması ile vatandaşlarımızın da daha rahat ulaşacaklardır. Ulaşım alanında Veliköy bölgemizden otobana bağlantı yolu yapılması için girişimlerde bulunduk. Otobandan  V.O.S.B’ye çıkış verilmesi durumunda V.O.S.B bölgesindeki doluluk oranının yüzde 55’ler den hızla yükselecektir. Bu sayede Çerkezköy trafiğini rahatlatacağını ve bölgede bulunan organize sanayi bölgeleri arasındaki ulaşım kolaylaşacağını umuyorum.

 

“HÜKÜMET KONAĞI İÇİN EN UYGUN YER OLACAKTIR”

 

Kubilay “ Gümrük Müdürlüğünün ve Tır parkının Veliköy’e taşınması için önemli çalışmalar yürüttük. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik yoğunluğunun azaltılması, yakıt ve zamandan tasarrufun sağlanması ve oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi açısından, ayrıca çok önemli görülen Veliköy’den Otobana Çıkış Verilmesi projesine de büyük katkı sağlayacaktır. Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının taşınmasının ardından elde edilecek alanın, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’den daha rahat ve kolay ulaşımın olabileceği merkezi konumu nedeniyle de Çerkezköy’e yapılması düşünülen yeni hükümet konağı için en uygun yer olacaktır. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak Türk Gıda Kodeksine göre, asgari teknik ve hijyenik şartları sağlama, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını koruma konularında farkındalık oluşturduğu tespit edilen işyerlerinin takdir edilmesi gerektiğini düşünerek bu maksatla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan ‘Gıda İş Yerleri Değerlendirme Komisyonu’ kurarak, işyerlerinin mevzuatlara uygunluğunun denetim ve kontrolünü yaptırdık. Çerkezköy’de bulunan gıda işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları sağlama, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını koruma, gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin gıda mevzuatına uygunluğu konularında farkındalık oluşturan işyerlerine Örnek Gıda İşyeri Belgesi vererek ödüllendirdik” diye konuştu.

 

KURUMLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköylü vatandaşlara görev yaptığı süre zarfında proje ve çalışmalara vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür eden Kaymakam Kubilay “ Bu süre içersinde proje ve faaliyetlerimize destekte bulunan Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımızı ile siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarına, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli yönetici ve personeline, STK’lara, muhtarlara, hayırseverlerimize ve basınımıza teşekkür ediyorum.  Ayrıca hizmet yaptığım süre zarfında yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımıza, Cumhuriyet Başsavcılığımıza, çalışmaları beraber yürüttüğümüz ve fedakârca çalışan Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza, sürekli olarak proje ve faaliyetlerde beraber çalıştığımız Kaymakamlık personeline, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline de çok teşekkür ediyorum.

 

“ÇERKEZKÖY RÜYA BİR ŞEHİR”

 

Kubilay “ Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bir adım daha önde olmak için daha fazla çalışmalıyız. Daha çok terleyerek, daha fazla çabalayacağız. Amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakârlığı yapacağız. Son olarak Çerkezköy’ de görev yapmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Çerkezköy’ümüz dinamik hayatıyla, sahip olduğu sanayisiyle, gelişen ticaret ve ekonomik hayatıyla, samimi ve yardımsever insanlarıyla,bizim için tabiri caizse rüya şehirdir. Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri çok seviyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10