Kış hazırlıkları tamamlandı

Havaların soğuması ve don olaylarının artmaya başlamasıyla birlikte Çerkezköy Belediyesi tarafından gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Kış öncesi gerekli hazırlıkların tamamlandığını

Çerkezköy 13.12.2016 19:10:00 0
Kış hazırlıkları tamamlandı

İNŞALLAH OLUMSUZLUK YAŞAMADAN ATLATIRIZ

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri kış şartlarına hazır olduklarını ifade ederek, “Kış mevsiminde etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli önlemlerimizi aldık. Kış hazırlıkları kapsamında 30 kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışmalar yürütülecek. Bununla ilgili gerekli planlamalar ilgili birimler tarafından gerçekleştirildi. İnşallah bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatacağız” denildi.

 

ARAÇLARIMIZ HAZIR ŞEKİLDE BEKLETİLİYOR

 

Vatandaşlardan, kış mevsiminde karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı şimdiden gerekli tedbirleri almalarını beklediklerinin altını çizen yetkililer, “Geçen yıl kış çalışmaları kapsamında 90 ton tuz ve 20,5 ton solüsyon kullanılmıştı. Şu an itibariyle belediyemize ait depolarda 70 ton tuz ve 25 ton da solüsyon bulunmaktadır. Ayrıca 4 adet tuz serpme aracı, 4 adet kar küreme aracı ve 1 adet de solüsyon aracı araç parkurumuzda kullanıma hazır bir şekilde beklemektedir” açıklamasında bulunuldu.

 

GEREKLİ KONTROLLER YAPILACAK

 

Yetkililer açıklamanın sonunda ise, “Kış mevsiminde şiddetli kar yağışı ve buzlanma olaylarında özellikle rampalar ve Atatürk Viyadük’ünde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerimiz periyodik aralıklarla gerekli kontrolleri yapacaklar. Buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgeler sürekli devriye gezen zabıta ekiplerimizce düzenli periyotlarla kontrol edilecek. Herhangi bir olumsuzlukta hemen Teknik Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verilecek. Ekiplerimiz de en kısa sürede duruma müdahale edecek” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10