Çerkezköy'de ''Uyuyan hücre'' operasyonu

PKK'nın kırsala götürmek istediği 17 yaşındaki bir gencin yer göstermesi üzerine Tekirdağ polisi tarafından Çerkezköy'de ''Uyuyan hücre'' adı verilen bir operasyon dÃ?

Çerkezköy 15.12.2016 12:50:00 0
Çerkezköy

Elde edilen bilgilere göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, Çerkezköy’de terör örgütü PKK’nın bir hücresinin faaliyetlerini tespit ederek PKK grubunun 17 yaşında Y.Ö. adlı bir genci kırsala göndermeye hazırlandığını belirledi.

6 KİLOGRAMLIK KİMYASAL MADDE BULUNDU

Polis ekipleri yaptığı araştırmalarda, PKK hücresinin Y.Ö.’nün kırsala gönderilmesinin yanı sıra  Kızılpınar Mahallesi yakınlarındaki dere yatağının yamacında kimyasal madde depoladığı bilgisine ulaştı. Arazideki ağaçlık alan içinde yapılan aramada ilk olarak kova içinde yaklaşık 6 kilogramlık kimyasal madde bulundu. Geçen Mayıs ayında aynı gölgede yapılan aramalarda yine aynı kimyasaldan 13 kilogram bulunmuştu.

3 ADET TABANCA BULUNDU

Patlayıcı kimyasalın bulunmasının ardından PKK’nın eylem yapabileceği olasılığına karşı araştırmalar yoğunlaştırıldı ve kimyasalın bölgedeki bir evden çalındığı öğrenildi. Bölgede, patlayıcı hazırlanmasında kullanılmak amacıyla elde edilen akü de bulundu. Şüphelilerden T.R.’ye ait bir işyerinde yapılan aramada, biri gerçek silah haline getirilmiş kurusıkı olmak üzere üç adet tabanca bulundu. Silahlar, balistik inceleme için  laboratuara gönderildi.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yapılan operasyonlarda 2’si kadın 10 kişiyi gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında terör örgütü PKK hücresinin kırsala göndermeye hazırlandığı ve “suça sürüklenen çocuk” konumundaki Hakkarili Y.Ö. ‘nün de yer aldığı, şüphelilerden M.E.’nin tutuksuz yargılanmak üzere, H.B.’nin ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı, diğer 8 şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10