Zirvedeki yerler değişmedi

Süper Amatör Ligde 9.hafta oynanan zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya averajla lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde konuk ettiği Sitespor karşısında istediği futbolu ortaya

21.12.2016 20:05:00 0
Zirvedeki yerler değişmedi

1911 ÇERKEZKÖYSPOR SİTESPOR’A DİŞ GEÇİREMEDİ

 

Haftaya 19 puanla averajla lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor evinde genç oyunculardan kurulu Sitespor’u konuk etti. İlk bölümlerinde baskısını artıran Kapaklı Sitespor takımı aradığı gole 5.dakikada ulaşmayı başardı. Gelişen Kapaklı Sitespor atağında orta alandan gelen ortayı iyi takip eden Ceyhun, kaleci Sedat’ın önde olmasını fark ederek yaptığı aşırtma vuruşta top filelerle buluştu. Karşılaşmada mağlup duruma düşen 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Rakibinin baskısına kontra ataklarla cevap veren 1911 Çerkezköyspor beraberlik golüne 17.dakika da ulaşmayı başardı. Orta alanda topla buluşan Şafak, bekletmeden derinlemesine gönderdiği topla buluşan Deniz, hızla sağ kanattan ceza alanına girerek yaptığı ortada Metin meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İlk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de her iki takımda ataklar geliştirdi. Gelişen organize ataklarda iki takımın kalecileri Sedat ve Turgay mutlak pozisyonları çıkarttı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Önemli karşılaşmada puan kaybı yaşayan 1911 Çerkezköyspor rakiplerin puan kaybettiği haftayı yine lider olarak geçti. Güçlü rakibi karşısında çok güzel bir futbol ortaya koyarak taraflı tarafsız herkes tarafından beğeni ile izlenilen Sitespor ise 10 puana yükseldi.

 

BİRER PUANLA AYRILDILAR

 

Haftanın en önemli karşılaşması ise Çorlu’da Çorlu Kültürspor ile Kapaklıspor arasında oynandı. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın 18.dakikasında geliştirdiği atakta Doğan Can ile bir gol bularak karşılaşmada öne geçti.  Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen şansız golle mağlup duruma düşen Kapaklıspor 26.dakikada Tolga’nın şık golü ile skoru eşitledi.

Her iki takımında atak bir oyun sergilediği karşılaşmanın 37’incı dakikasında ev sahibi ekip Çorlu Kültürspor tekrar öne geçti. Topla buluşan Ogün ceza sahası dışından sert ve düzgün vuruş gerçekleştirerek takımını tekrar öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ikinci devresinde beraberlik için yüklenen Kapaklıspor geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı.  Rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın uzatma dakikalarında buldu. Uzatmaların beşinci dakikasında Cihan seri çalımlarla ceza sahası içine girdiği sırada rakip takım oyuncusu tarafından düşürüldü. Topun başına geçen Eray Cem muhteşem bir frikik golü ile takımına beraberliği getirdi. Golden sonra Kapaklıspor oyuncuları ve teknik heyeti sevinç yaşarken, hakem santra yaptırmadan maçı bitirdi. Karşılaşmada 2-2 sonuçlanırken, her iki ekipte puanlarını 20 yaptı.

 

SARAY TEK GOLLE KAZANDI

 

Son haftalardaki yükselişini sürdüren Saray Belediyespor ise evinde Şarköyspor’u konuk etti. Karşılaşmada rakibine göre daha iyi bir oyun ortaya koyan Saray Belediyespor, son vuruşlardaki başarısızlık yüzünden aradığı golü bulmakta zorlandı. Saray Belediyespor’un 3 topunun direkten döndüğü mücadelede, üç puanı getiren gol ikinci yarıda geldi. Karşılaşmanın 64. Dakikasında Saray Belediyespor’un çalışkan orta saha oyuncusu Fevzi, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak galibiyeti getiren isim oldu. Saray Belediyespor bu galibiyetle puanını 15’e yükselterek dördüncü sıraya yükseldi. Ligdeki beşinci mağlubiyetini alan Şarköyspor ise dokuzuncu sıraya geriledi.

 

MURATLI EREĞLİ’DEN ÇIKAMADI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Marmara Ereğlisi Belediyespor konuk ettiği Muratlı Belediyespor’u tek golle geçmesini bildi. Maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf olan Marmara Ereğli Belediyespor bu galibiyet ile puanını 13 yaparak yedinci sıraya yükselirken, önemli bir puan kaybı yaşayan Muratlı Belediyespor ise 15 puanla beşinci sıraya düştü.

 

1461 KARADENİZSPOR MORAL BULDU

 

Son haftalarda kötü bir gidişat sergileyen 1461 Karadenizspor ise evinde Hayrabolu Belediyesi Gençlikspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça iyi başlayan 1461 Karadenizspor her iki devrede de bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile birlikte puanını 15 yapan 1461 Karadenizspor moral bulurken, son haftalarda üst üste mağlubiyetler alan Hayrabolu Belediyesi Gençlikspor ise altı puanla 13.sıraya kadar geriledi.

 

ÇINARLI BİR PUANI KAPTI

 

Zirve yarışı kadar ligin altında da çekişme sürerken, geçtiğimiz sezonlarda şampiyonluk mücadelesi veren Çorlu Gençlerbirliğispor düşme hattındaki rakibi Büyük Çınarlıspor ile 3-3 berabere kalarak tehlike hattından uzaklaşamadı. Puanını 8 yapan Çorlu Gençlerbirliğispor onuncu sırada kendisine yer bulurken, ligde henüz galibiyeti bulunmayan Büyük Çınarlıspor ise üç puanla son sırada yer aldı.

 

AŞAĞISEVİNDİKSPOR YÜKSELİŞTE

 

Geçen hafta aldığı galibiyet ile moral bulan Aşağı Sevindiklispor kendi sahasında ağırladığı Ergene Belediyespor’u konuk etti. Maça iyi başlayan Aşağı Sevindikspor karşılaşmanın 9.dakikasında Bilal’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Bulduğu golle rahatlayan ev sahibi ekip 23.dakikada Esat ile ikinci golü bulmasını bildi. İlk devresi bu skor ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde 77.dakikada Ergene Belediyespor kazandığı penaltı vuruşu ile skoru 2-1’e getirdi. 84.dakikada sahneye çıkan Onur ev sahibi ekip Aşağısevindikspor’u tekrar rahatlatan golü attı. Oyundan pes etmeyen konuk ekip Ergene Belediyespor 85.dakikada Emre ile bir gol daha bulsa da kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Aşağı Sevindikspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı.  Üst üste ikinci galibiyetine ulaşan Aşağı Sevindiklispor puanını 7’ye çıkararak 11. sıraya yükseldi. Aldığı mağlubiyet ile 7 puanda kalan Ergene Belediyespor ise sekizinci sıraya geriledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10