Çerkezköy-Kızılpınar yolu aydınlatılacak

Çerkezköy Veliköy arasında kalan yolun ışıklandırılmasıyla alakalı olarak Karayolları Müdürlüğü'nün istediği paranın yatırıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye B

Çerkezköy 21.12.2016 20:11:00 0
Çerkezköy-Kızılpınar yolu aydınlatılacak

İSTENİLEN PARA YATIRILDI

 

Çerkezköy ile Veliköy Mahallesi arasında kalan yolun ışıklandırılması konusunda açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kısa bir süre önce geçtiğimiz aylarda Çerkezköy-Veliköy yolunun ışıklandırılmasıyla alakalı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nden izin istememize rağmen gelen cevap ile şok olduk. Karayolları Genel Müdürlüğü, kendilerinin yapması gereken aydınlatma çalışmasını bizim yapmamız için yaklaşık 150 bin TL para istemişti. Şehrimizi daha fazla karanlığa mahkum etmemek, bahse konu yolda trafik ve yaya güvenliğini sağlamak adına bu parayı Karayolları Genel Müdürlüğü hesabına yatırdık.” ifadelerini kullandı.

 

PROJE ONAYLANDI

 

Akay konuşmasının sonunda ise, “İlk etapta Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar Işıklar arasındaki kısımda aydınlatma çalışması yapılacak. Projemizi hazırladık ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne gönderdik. Projemiz onaylandı. Dekoratif aydınlatma direk tipleri belirlendi. Önümüzdeki 2 ay içinde konuyla ilgili ihale çalışmalarımızı yapıp, çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar ışıklar arasındaki kısmın tamamlanmasının ardından 2. Etap kapsamında Kızılpınar-Veliköy arasındaki kısımda aydınlatma çalışması yapacağız.” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10