Proje Karayolları'nda

Çerkezköy-İstanbul yolunu kullanarak Ambardere'de bulunan Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu'na gidip gelen öğrencilerin üst geçit bulunmaması nedeniyle yaşadıklar?

Çerkezköy 26.12.2016 22:39:00 0
Proje Karayolları

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin okula gidiş-dönüşlerde tehlike yaşadıkları  Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay Kavşağı mevkiine üst geçit yapılması için hazırladıkları projeyi Karayolları’na gönderdiklerini kaydetti.

 

TEK İSTEKLERİ ÜSTGEÇİT

 

Birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay Kavşağı mevkii, Ambardere’deki Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için büyük bir tehlike arz ediyor. Ölüm yolu olarak bilinen noktada okula gidiş gelişlerde hızlı araçların altında kalma tehlikesi yaşayan öğrenciler ve velilerinin tek isteği ise bir üst geçit. Maddi imkansızlıklar yüzünden servis hizmetlerinden faydalanamayan öğrenciler, okullarına gidebilmek için her gün yaklaşık 2 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

 

ADETA ECEL TERLERİ DÖKÜYORUZ

 

Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay Kavşağı’nda yaya geçidinin bulunduğunu fakat sürücülerin yaya geçidi konusunda gerekli özveriyi göstermediklerini belirten öğrenciler, “Karşıdan karşıya geçerken deyim yerindeyse adeta ecel terleri döküyoruz. Her gün bu yolu yürüyüp evlerimize gidiyoruz. Kavşakta yaya geçidi olmasına rağmen zaman zaman kırmızı ışıkta geçen araçlar nedeniyle ölümle burun buruna geliyoruz. Yetkililerin bir an önce buraya üst geçit yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

KORKU DOLU ANLAR YAŞIYORUZ

 

Çocuklarının okula gitmek için evden çıktıkları andan itibaren korku dolu anlar yaşadıklarını kaydeden veliler ise, “Evlatlarımız okumak için kilometrelerce yol yürüyorlar. Fakat bizi asıl endişelendiren Çerkezköy-İstanbul yolundan karşıya geçerken her an bir otomobilin çarpması tehlikesi ile karşı karşıya olmalarıdır. Bunun için yetkililere sesleniyoruz. Lütfen buraya bir üst geçit yapın” ifadelerini kullandı.

 

KARAYOLLARINDAN CEVAP GELMEDİ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ise “Buradaki tehlikenin farkındayız. Bu kapsamda bölgeye bir üst geçit yapılması için gerekli proje çalışmalarını hazırladık. Bu yol Karayolları sorumluluğunda olduğu için projemizi ve durumun aciliyetini anlatan yazımızı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ilettik. Fakat şu ana kadar herhangi bir cevap gelmedi” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10