Vatandaş içini döktü

Kapaklı Belediyesi'nin ''İstek ve sorunları birlikte çözüyoruz" projesi kapsamında dün saat 14.00'da çalıştay toplantısı yapıldı.

Kapaklı 27.12.2016 21:27:00 0
Vatandaş içini döktü

TÜM BİRİMLER KATILDI

 

Kapaklı Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Vekili Kemal Özel, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, TESKİ Genel Başkan Yardımcısı Feyzi Ünal ve diğer daire amirlerinin yanı sıra 100 kadar vatandaş katıldı.

 

VELİKÖY OSB YOLUNA 15 MİLYON TL CİVARINDA YATIRIM YAPILDI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programında bulunan birçok tamamlanmış yatırım, çevre yolu ve Çerkezköy ile ortaklaşa yapılan kanalizasyon hattı hakkında açıklamalarda blunarak, Veliköy OSB yoluna 15 milyon TL  civarında bir yatırım yapıldığını söyledi. Karaağaç dere hattının 60 dekarlık bir alanı kapladığını ve yapılan yatırımların önemli olduğunu ifade eden Mandalı, Çerkezköy Belediyesi ile ortaklaşa 20 milyon TL'lik kanalizasyon hattı projesi bulunduğunu ve Kültür Merkezi'ne 25 milyon TL gibi bir bütçe ayrıldığını açıkladı. Mandalı,Uzunhacı, Bahçeköy ve Bahçeağıl mahallelerinin yol hattı çalışmaları için 30 milyon TL'ye yakın bir bütçe ayrıldığını söyleyerek, yolun bazı bölümlerinin 2017 yılında tamamlanacağını bildirdi.Mandalı, müteahhitlerden birinin işi bıraktığını ve pürüzlerin giderileceğini ifade ettiği sırada Başkan Albayrak'a yönelerek, ‘’Sayın başkanım pamuk eller cebe. Müteahhit ödenek bekliyor.’’ diye konuştu.

 

ÇEVRE YOLU İSTEDİĞİMİZ ÖLÇÜDE OLMADI

 

Mandalı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından teslim edilen çevre yolunun istenildiği gibi olmadığını ifade ederek öz eleştiride de bulundu. Mandalı, ‘’Çevre yolu istediğimiz ölçüde olmadı. Maalesef beğenmedik. Karayolları'na gerekli geri dönüşleri yaparak düzeltme çalışmalarının başlamasını istesek de olumsuz cevapla karşı karşıya kaldık. Ama baskı yapmaya devam edeceğiz. Yılmayacağız.’’ dedi.

 

MAKAMLARIN SAHİBİ SİZ HALKIMIZDIR, BİZİ SİZLER SEÇTİNİZ

 

Mandalı’dan sonra söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Kapaklı'nın sorunlarının görüşüldüğü bir çalıştay toplantısı olsun. Hizmetin siyaseti olmaz. Bininci gün gezileri oldu ve akabinde burada sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Makamların sahibi siz halkımızdır, bizi sizler seçtiniz.’’ diyerek Kapaklı'ya yapılan yatırımları ve tutarlarını vatandaşlara açıkladı.

 

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

 

Çalıştayda söz alan TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal, Karaağaç'a yapılan kanalizasyon hattının KDV bedeli ile 8 milyon TL'yi bulduğunu ifade ederek, hattın 2017'nin Mart ayında tamamlanacağını dile getirdi. Çerkezköy Belediyesi ile ortaklaşa olarak yürütülecek olan arıtma sistemi projesi ile kanalizasyon hattı projesinin Ocak ayında ihaleye açılacağını kaydeden Ünal, Kapaklı'nın gelecek 30 yıllık demografik yapısına uygun içme suyu hattı ve 3 adet su deposu inşası için TESKİ'nin çalışmalarını hızlandırdığını; son olarak Kapaklı'ya 105 milyon TL civarında bir yatırım yapıldığını kaydetti.

 

SORUSUNUN CAVABINI DİNLEMEDEN SALONU TERK ETTİ

 

Slayt gösterinin izlenmesinin ardından toplantı, vatandaşların yaşadıkların sorunları Başkan Albayrak ve Mandalı’ya iletmesiyle devam etti. Başkan Mandalı'ya Pınarça Deresi'nin ıslahının geciktirildiğini ve Atatürk Mahallesi'nde ışıklandırma sorunları olduğunu söyleyen bir vatandaş, sorusunun cevabını dinlemeden salonu terk etti. Vatandaş salonu terk etse de soruyu cevaplayan Mandalı, ‘’3 deremiz var ve biz bunları ıslahı için DSİ'den müsade istedik. Kadir Başkanımız da ödenek açarak bu sorunlardan kurtulmamıza yardımcı olacaktır.’’ dedi.

 

BAŞLICA SORUNLARIMIZ: TRAFİK, ENGELLİ EVİ, PARK SORUNU

 

Mandalı, Kapaklı'nın birçok sorunu olduğunu dile getirerek, "Sizler sorularınızı yöneltmeden ben başlıca sorunlarımızı sıralayayım. Bunlar: Trafik, engelli evi, park sorunu, dere ıslahı projesi, üst geçit, rüzgar gülü projesi, pazar yeri ile ilgili sorunlarınız, prestij caddesi, halı saha sözü verdiğimiz mahallelerimiz, duraklar, hayvan barınağı, taziye evi, etnografya müzesi, kültür merkezi projesi ve sizlerin aklına gelebilecek birçok sorunumuz var.’’ diye konuştu. Mandalı daha sonra saydığı sorunlar hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

 

HİÇBİR HİZMET VERİLMİYOR

 

Daha sonra Başkan Albayrak’ın isteği üzerine diğer partilerin yetkililere söz verildi. Burada söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Vekili Kemal Özel, "Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gidecek olan vatandaşlarımız çift vasıta kullanmak zorunda kalıyor buna bir çözüm istiyoruz. Ayrıca emlak vergisine bir zam gelecek mi?" diye sordu. CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise ulaşım sorunu yaşadıklarını söyledi.Son olarak söz alan MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker ise "Mahallelerin sorunlarını saydınız oysa Kapaklı'da bir mahalle çünkü hala Çerkezköy'den bir türlü ayrılamadık. Burada hiçbir hizmet verilmiyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nde kimi müteahhit ya da iş yapan firmaların ruhsatları 15 gün içinde çıkarken, neden bazı müteahhitlerin ruhsatları gecikiyor.’’ diye konuştu. Toplantı, diğer vatandaşların da sorunlarını dile getirmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10