Ortaköy'de terör saldırısı

İstanbul Ortaköy'de Reina adlı eğlence mekanına dün gece saat 01.15 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 16'sı yabancı uyruklu olmak üzere 39 kişi hayatını kaybetti; 4'ü a?

1.01.2016 10:59:00 0
Ortaköy

 

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Saldırı sonrası ilk resmi açıklamayı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, olayın terör saldırısı olduğunu belirterek “Önce bir polisimizi şehit etmiş, daha sonra vatandaşımızı şehit etmiştir. Daha sonra içeride, çok vahşice, acımasızca, yılbaşını kutlamak için gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırılarak, maalesef bugünkü menfur olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır” dedi. Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin acı bilançoyu verdi. Bakan “Saldırıda 16'sı yabancı uyruklu 39 kişi yaşamını yitirdi” dedi.

 

EN YOĞUN ÖNLEMLER DE İSTANBUL’DA ALINDI

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saldırının ardından Şişli Etfal Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları, ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı “Hastanelerde 65 yaralı var. 4’ünün de durumu ciddi. Tedavileri sürüyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Şimdi milletimizin şunu demeye hakkı var” diyerek ‘istihbarat’ eleştirilerini yanıtladı. Bakan Soylu “Gerek DEAŞ gerek PKK gerek DHKPC yani içinde bulunduğumuz durumda gerek yabancı servisler gerekse kendi istihbarat örgütlerimize bu tip ihbarlar gelmektedir. Kimisi isme dayalıdır kimisi de daha ziyade bir çerçevedir.  Yani ‘şurada bir olay olacak’ yönünde…  İstanbul’da Ankara’da… Bunun üzerine özellikle yılbaşı ile ilgili arkadaşlarımız Türkiye’nin her tarafında önlem aldılar. En yoğun önlemler de İstanbul’da alındı. Buna yönelik ihbarlar hep söz konusuydu. Bir kısmı istihbaridir, bir kısmı emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde…  İstanbul Emniyet Müdürümüz de olaydan çok kısa bir önce bölgedeydi. Beşiktaş Belediyesince düzenlenen etkinlik alanının denetlenmesi konusuna (Dolmabahçe’de) bakıyordu… Sayın valimiz güvenlik komuta merkezindeydi.  Özellikle yılbaşından önce birçok operasyon da gerçekleştirildi. Bu tür istihbaratlar her zaman geliyor, değerlendiriliyor.” açıklamasında bulundu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10