Donan insanlık oldu      

Kapaklı Belediyesi'nin Kazak Gölü'ne bıraktığı kuğu ve ördekler, gölün donmasıyla birlikte göl ortasında mahsur kaldı. Vatandaşlar yaşanan durum karşısında isyan ederek, yapılan

Çerkezköy 3.01.2017 21:58:00 0
Donan insanlık oldu      

DONAN GÖLDE MAHSUR KALDILAR

 

Yağan kar yağışı ardından oluşan soğuk hava, Kazak Gölü’nün donmasına neden oldu. Kapaklı Belediyesi tarafından göle bırakılan kuğu ve ördekler, donan gölde zor anlar yaşarken, yaşanan olumsuzluğu fark eden vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

 

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

 

Kuğu ve ördeklerin bu çaresizliğini saat 20.00 sularında gören vatandaşların belediye yetkililerine ulaşması ise hayvanların içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çözüm olmadı. Gecenin bu saatinde bir şey yapamayacaklarını söyleyen zabıta yetkilileri, ‘’Zodyak botu oraya sokamayız bot yırtılır’’diyerek sabah duruma bakacaklarını ifade ederken, vatandaşsa bu durum adeta isyan etti.

 

İNCELEMENİN ARDINDAN TEKİRDAĞ’DAN BOT İSTEDİLER

 

Yapılan ihbardan yaklaşık bir saat sonra Kazak Gölü’ne gelen itfaiye ve zabıta ekipleri gerekli incelemeleri başlatarak Tekirdağ’dan bot istediler. Bir zabıta memuru ise yaptığı açıklamada, “Sabah belediye veterineriyle Kazak Gölü’ne gelerek gerekli incelemelerde bulunduk ve hepsinin sağlıklı olduğu görüldü.” ifadelerine yer verdi.

 

İSTENİLEN BOT İPTAL EDİLDİ

 

Kuğu ve ördeklerin iyi olduğunu ifade eden yetkililer Tekirdağ’dan istenilen botu da iptal ederek kısa bir süre sonra Kazak Gölü’nden ayrıldılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10