Öztrak: Umutsuz gençler, terör örgütlerinin radarında

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verilen gensoru önergesi üzerine CHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. 7 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiy

Tekirdağ 4.01.2017 20:38:00 0
Öztrak: Umutsuz gençler, terör örgütlerinin radarında

KIBRIS HAREKÂTI VE KORE SAVAŞININ TOPLAMINDAN FAZLA ŞEHİT

 

CHP’nin terörle mücadelede her zaman Hükümete açık çek verdiğini, bununla birlikte yapılan yanlışları da dile getirdiğini söyleyen Öztrak, ‘’ Son bir buçuk yılda yaşanan karabasan iktidarın milletin iradesini bir kenara iterek 7 Haziran seçimlerini tekrarlatmak için elinden geleni ardına koymamasıyla başladı. Bu süreçte patlayan şiddet ve terörde bugüne kadar polis, asker, korucu, binden fazla güvenlik görevlimizi şehit verdik. Oysa 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda verdiğimiz şehit sayısı 486, 1950-1953 arasında üç yılda Kore Savaşı’nda verdiğimiz şehit sayısı da 731 yani son bir buçuk yılda verdiğimiz şehitlerin sayısı neredeyse Kıbrıs Barış Harekâtı ve Kore Savaşlarında verdiğimiz şehitlerin sayısına eşit. Bu bir buçuk yıllık terör dalgasında yaşamını yitiren 415 masum sivil canı da hesaba katarsak kaybımızın çok daha büyük olduğu görülür.’’ dedi.

 

FİİLİ BAŞKANLIK BU HALE GETİRDİ, GERÇEĞİ NE HALE GETİRİR

 

Öztrak, ‘’Ülke yangın yerine dönmüşken, toplumsal, kurumsal, ekonomik fay hatları çatırdarken iktidarın tek bir önceliği vardır, o da 2014’ten beri süren ve ülkeyi içinde bulunduğu bu duruma düşüren hukuksuz fiilî başkanlığı hukuki hâle getirmek. Soruyorum size… Meclisimizin, suçlular yasaya uymazsa yasayı suçlulara uydurmak gibi bir görevi mi var? Fiilîsinin iki yıldır ülkede yaptığı tahribat, gerçeği gelirse bu ülkenin ne hâle geleceğini göstermiyor mu? Bu sürecin yarattığı kutuplaşmanın, siyasi belirsizliğin, terörün ve ekonomide süren yangının üzerine benzin döktüğünü bu iktidar ya görmüyor ya da bu ortamı, ülkeyi diktatörlüğe sürükleyecek, milletin iradesini tek bir adama teslim edecek ucube bir başkanlık önerisinin gerekçesi olarak kullanmak istiyor.’’ diye konuştu.

 

OHAL AÇIKLANDI, DOLAR REKOR KIRDI

 

Açıklamasına, ‘’Başkanlık gündemini ve OHAL’i uzatacağınızı açıkladınız, dolar Türk lirası karşısında yeni bir rekor kırdı, 3 lira 60 kuruşun üzerini gördü.’’ diyerek devam eden Öztrak, ‘’Şirketler geçen yıldan bilançolarına 130 milyar Türk Lirası kur farkı zararı yazdılar. Ekonomide güven dibe vurmuş, gerçekleşen enflasyon hedefin de revize tahminlerin de çok üstüne çıkmış. İş bulma ümidini kaybedenlerle beraber işsiz sayısı 6 milyonu aşmış. Ekonomi, 27 çeyrek sonra ilk kez daralmış. Yatırımcının, tüketicinin ufku iyice kararmış. Ülkenin Cumhurbaşkanı tulumbada suyun bittiğini ilan etmiş, Türkiye 2017’de en kırılgan ülke listelerinde Brezilya ve Güney Afrika’yla beraber başa yerleşmiş. Hâl böyle iken ekonomiyi konuşmuyoruz, Bizans’ın son günlerinde meleklerin cinsiyetini tartışanların yaptığı gibi demokratik rejimi bitirecek ucube bir başkanlık sistemiyle vakit geçiriyoruz.’’ dedi.

 

OECD ÜLKELERİ İÇİNDE EN KÖTÜ DURUMDA OLAN ÜLKE TÜRKİYE

 

Siyaset kurumunun ve iktidarın bu ülkenin gençlerine aş ve iş sunmak gibi bir yükümlülüğü olduğunu söyleyen Öztrak, ‘’15-29 yaş aralığında her gencimizden 30’u ne eğitimde ne işte ne de stajda yani aylak arkadaşlar. OECD ülkeleri içinde en kötü durumda olan ülke Türkiye. Eğer bu gençlere aş ve iş sunamazsak, nitelikli eğitim veremezsek, en önemlisi bunlara bir gelecek umudu sunamazsak küreselleşen terör örgütlerinin adam devşirmeye çalışacağı umutsuz kitlelere yarın bizim gençlerimiz de eklenecek.’’ dedi.

 

ARKASINDA ABD VARSA, GEREĞİ YAPILSIN

 

İçişleri Bakanının geçen yıl 16 Temmuz’da bir televizyon kanalında üstüne basa basa “Darbe girişiminin arkasında Amerika var” dediğine dikkat çeken Öztrak, ‘’Türkiye Cumhuriyetinin Bakanı müttefik bir ülke hakkında istihbarata dayanmayan, delili olmayan bir iddiada bulunmaz. Şimdi soruyorum: Hâlâ neden acil bir NATO zirvesi talep etmiyorsunuz? Neden orada bildiklerinizi paylaşıp üyelerden yaptırım talep etmiyorsunuz? Neden İncirlik ve Diyarbakır üslerinin kullanımını gündeme getirmiyorsunuz? Yoksa bu söylemle yedi düvele karşı mücadele verdiğiniz izlenimini yaratarak başkanlık sürecine içeride destek mi devşirmeye çalışıyorsunuz?’’ diye sordu.

 

TERÖRDEN KURTULMANIN REÇETESİ

 

Öztrak konuşmasını, ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetin kurucularını, bu ülkenin millî değerlerini, kuruluş felsefesini, hasılı laik cumhuriyeti tartışma konusu olmaktan çıkarın. Toplumu kutuplaştıran, bölen fay hatlarını kısa vadeli siyasi çıkarlar için kaşımaktan vazgeçin. Sosyal medyada ve havuz medyanızda terör estiren AK trolleri zapt edin. Ülkeyi diktaya sürükleyecek ucube Başkanlık önerisini Meclisin gündeminden çekin. Her alanda fay hatlarını tahkim edecek, insanları dışlamak yerine herkesi kucaklayacak bir siyaseti benimseyin. Başta terörizmle mücadele olmak üzere işi mutlaka ehline verin. Özellikle istihbaratta, orduda, emniyette ve adalette tarikat ve cemaatlerle yeni koalisyonlara girmeyin. Güvenlik özgürlük terazisinde dengeyi; güçlü parlamenter rejim, kuvvetler ayrılığına dayanan özgürlükçü demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle sağlayın. Hızlı kalkınma sürecini yeniden başlatacak reformları hızla yapmaya başlayın.’’ diyerek noktaladı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10