Kar sularına dikkat!

Cuma günü yoğun yağmur yağışının ardından akşam saatlerinde Çerkezköy'de etkisini artıran kar yağışı hayatı felç ederken yağışının ardından yaşanan kısa süreli

Çerkezköy 8.01.2017 22:11:00 0
Kar sularına dikkat!

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

 

Çerkezköy’de Cuma akşam saatlerinden etkisini artıran yoğun kar yağışı mesai çıkış saati ile çakışınca yaşanan  olumsuzluklara anlık çözümler üretmek üzere harekete geçen Çerkezköy Belediyesi akşam saatlerinde kriz masası oluşturdu. İlçede hayatı durma noktasına getiren kar yağışıyla mücadele etmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ve Zabıta müdürlüğü ekiplerinin oluşturduğu birimler Belediye Başkanı Vahap Akay koordinesinde kurulan kar kriz masasında idare edildi.

 

HAYAT NORMALE DÖNDÜ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Zabıta Müdürü Kenan Erez, birim müdürleri ve zabıta ekipleri, ilçe merkezinde yolların açılması için gece boyu kar kaosuna karşı mücadele verdiler. İlçe genelinde elektrik kesintisi yaşanmazken, belediye ekiplerinin özverili çalışmaları ile pazar alanında yapılan temizleme sonrası ilçede pazar kurulan pazar kısa süreli kaos sonrası hayatı normale çevirdi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRDÜ”

 

Cuma ve Cumartesi gecesi yollardaki çalışmaların aralıksız bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Cuma günü ilçe merkezinde etkisini artıran yağmurun ardından yoğun kar yağışının özellikle ana arterlerde kış lastiği takmayan birçok araç yollarda kalarak trafiği olumsuz etkiledi. Yollara bilinçsiz olarak çıkan yaklaşık 500 araçta yapılan kontrollerde sadece üç aracın zincir taktığını ve kış lastiği takmayan araçların yollarda mahsur kaldığını tespit ettik. İlçemizi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz özellikle ana arterlerde Cumartesi ve Pazar günleri de çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam etti. 3 greyder, 11 kepçe (8 adet kiralık), 1 tuzlama, 1 solisyon, 1 kar küreme ve tuzlama, 3 tuzlama için açık kasa kamyonet araç ve 20 personel ile Cuma günü kar ve tipinin başlaması ile teyakkuz durumuna geçen Teknik Hizmetler Müdürlüğü ekiplerimize 1 küreme ve tuzlama ve 1 açık kasa kamyonet ve 90 personel ile temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz  1 kepçe, 1 açık kasa kamyonet, 2 traktör, 1 sepetli vinç ve 25 personel ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz destek verirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise 1 greyder, 1 tuzlama aracı ve 1 açık kasa kamyonet ile karla mücadele çalışmalarına destek verdi. Cumartesi ve Pazar günü ilçe merkezinde yapılan Açık Öğretim sınavı öncesi 11 okulumuzun önlerinde oluşan kar birikintilerini ekiplerimiz aracığı ile açarak, öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması adına elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

 

KONAKLAMA ALANI OLUŞTURDUK

 

Akay “ Cuma gecesi 50 kişilik ekiple birlikte bir taraftan karla mücadele bir taraftan ise yolda kalanlara yardım için mücadelemizi sürdürdük. Cumartesi sabahı saat 06.00’da 70 kişilik ekip takviyesi ile 09.30’da yapılacak sınav için gerekli önlem aldık. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli 30 personelimiz takviye olarak kar temizleme çalışmalarına katıldı. Destek Hizmetler Müdürlüğünde oluşturduğumuz konaklama alanında ise kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız için konaklama alanı oluşturduk.” diye konuştu.

 

300 TON TUZ VE 15 TON SOLİSYON KULLANILDI

 

Akay “ Karla mücadele çalışmaları kapsamında 300 ton tuz, 15 ton solisyon kullanılırken, kış lastiği olmadan ve zincirsiz olarak yola çıkan yüzlerce araç ve araçlar da mahsur kalan vatandaşlarımız da Çerkezköy Belediyesi Ekipleri tarafından kurtarılarak, güvenli şekilde evlerine teslim edildi” dedi.

 

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy'ü etkisi altına alan beyaz kabus sonrası sosyal medyadan yapılan olumsuz eleştirilere yine sosyal medya hesabı üzerinden çalışanları ile paylaştığı fotoğrafla cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay "Kar ile mücadelede halkımızın huzur, mutluluğu ve güvenliği için özveriyle çalışan ve çalışmalarına devam eden emekçi personelimize teşekkür ederim. Halkımıza göstermiş olduğu anlayış ve sabrından dolayı teşekkür ederiz " mesajı ile cevap verdi.

 

Haber / Şaban Kardeş - Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10