Yüceer basın emekçilerinin gününü kutladı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Çalışma şartlarının iyileştirileceğine olan inancÄ

Tekirdağ 9.01.2017 20:31:00 0
Yüceer basın emekçilerinin gününü kutladı

KULAĞI VE VİCDANI KONUMUNDADIR

 

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi düşünce ve ifade özgürlüğüdür.  Bu nedenle basın, toplumun gözü, kulağı ve vicdanı konumundadır. Bir ülkede basın ne kadar özgürse ve güçlüyse demokrasi de o kadar güçlüdür. Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

 

EN KISIK MUHALİF SESLER BİLE SUSTURULMAKTA

 

Yazılı ve görsel medya kurumlarının önemli bir çoğunluğu iktidarın teşviki ve denetiminde yayın yapmaktadır diyerek açıklamalarına devam eden Milletvekili Candan Yüceer, “Bizatihi Hükümet eliyle halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, en kısık muhalif sesler bile susturulmaktadır. Medyanın, baskı ve sansürü en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçtiğimiz günümüzde 148 gazeteci tutukludur.” diye konuştu.

 

GAZETECİ OLDUKLARI İÇİN TUTUKLANMIŞLARDIR

 

Candan Yüceer açıklamalarının sonunda ise, “Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü savunanlar, haksız gerekçelerle demir parmaklıklar ardına kapatılmaktadır. Basın özgürlüğü sınırlamasında 180 ülke arasında 151. Olan Türkiye’de Hüsnü Mahalli, Kadri Gürsel, Ahmet Şık gibi gazeteciler, sadece gazeteci oldukları için tutuklanmıştır. Tüm bunlara rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için gece gündüz emek harcamaktadır. Çalışma şartlarının iyileştirileceğine olan inancımla, kalemini onuruyla kullanan, ‘çalışan-çalışamayan’ gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10