Esnaf siftah yapamadan tezgahını topladı

Bir haftadır aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuk hava, pazar pazarı esnafından sonra perşembe pazarı esnafını da büyük ölçüde etkiledi. Kötü hava koşulları nedeniy

Çerkezköy 12.01.2017 19:11:00 0
Esnaf siftah yapamadan tezgahını topladı

DONDURUCU SOĞUK VE KAR ESNAFIMIZI ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Terzi, “İlçemizde bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte dondurucu soğuk hava önce pazar pazarı esnafımızı ardından da perşembe pazarı esnafımızı büyük ölçüde etkiledi. Kötü hava koşulları nedeniyle perşembe pazarı esnafımızın da yarısı tezgah açmadı.”dedi.

 

HAVA KOŞULLARI BÖYLE DEVAM EDERSE HALİMİZ PERİŞAN

 

Hasan Terzi, ‘’Hava koşullarının bu ay böyle gideceği şeklinde haberler okuyoruz. Eğer hava koşulları bu şekilde daha devam ederse, pazarcı esnafları olarak halimiz çok perişan olacak. Çünkü bizlerin pazarlardan başka tezgah açacak yerimiz yok.tezgah açamazsak gelirimiz olmaz .Gelir olmayınca da bizler evlerimize ne alıp götürür de çocuklarımıza ne yediririz. Gerçekten bu hava koşulları işlerimizi durdurdu.Bu havada pazara da gelen az oluyor. Çoğu esnafımız siftah yapmadan tezgahını topluyor.”diye konuştu.

 

BELEDİYENİN KİRA PARASI ALMAMASINI İSTİYORUZ

 

Terzi, “Kötü hava koşulları nedeniyle pazar pazarı ve perşembe günleri kapalı pazar yerinde kurulan halk pazarına tezgah açan esnaf az oluyor ve tezgah açanların çoğu da siftah yapamadan tezgahlarını topluyor. Bu nedenle en azından bu kötü hava koşullarında kurulan pazarlarda belediyenin pazarcılar pazarcılardan yer kirası parası almamasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10