Atık Getirme Merkezi'nde sona gelindi

Kapaklı Belediyesi, Atık Getirme Merkezi'nde yapılan çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. Açıklamada, 13 farklı kategoride atığın Atık Getirme Merkezi'nde toplanacağı, tıbbi ve r

Kapaklı 17.01.2017 19:57:00 0
Atık Getirme Merkezi

BİRİKTİRİLEN ATIKLAR ÜCRETSİZ OLARAK TESİSE GÖTÜRÜLEBİLECEK

 

Atık Getirme Merkezi’yle ilgili Kapaklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘’ İlçe merkezine yakın bir konuma sahip olan Atık Getirme Merkezine vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilecekler. Vatandaşlar evlerinde biriktirdiği atıkları ücretsiz olarak tesise getirebilecekler. Vatandaşlarımız taşıyamayacağı atıklar için belediyemiz 4448059/118 numaralı telefonu arayarak belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz destek alabilirler.’’ denildi.

 

RADYOAKTİF ATIKLAR KABUL EDİLMEYECEK

 

Atık Getirme Merkezinde; kağıt, plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, pil ve akümülatörler, flüoresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve hacimli atıklar ile ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere 13 farklı kategoride atığın toplanacağının belirtildiği açıklamada; mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ile patlayıcı ve radyoaktif atıkların ise kabul edilmeyeceği bildirildi.

 

ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ HEDEFİMİZDİR

 

Belediye Başkanı İrfan Mandalı Atık Getirme Merkezi’yle ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Havanın, toprağın, yüzey ve yeraltı sularının kirlenmesi ile koku ve gürültü gibi çevre üzerindeki olası olumsuz etkileri ve insan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını önlemek veya azaltmak amacıyla atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, atıkların kaynakta ayrı toplanması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertaraf edilmesini sağlamak hedefimizdir.’’ dedi.

 

ATIKLARIN OLUMSUZ ETKİLERİNİ MİNİMİZE EDECEĞİZ

 

Atıkların kaynağında ayrı toplanmasında, taşınmasında ve atık getirme merkezlerinde biriktirilmesinde, çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önleyecek ilgili mevzuatta belirtilen tedbirlerin alınmasının sağlanacağını belirten Mandalı, ‘’Atıkların çevreye karşı olumsuz etkilerini minimize edeceğiz. Projenin tamamlanması ve tesisin işletmeye alınması ile halkımıza konu ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Çevreyi korumak ve atıklarımızı kaynağında ayrı toplamak bir sosyal sorumluluk çalışması değil, mevzuat gereği uymamız gereken günlük yaşantı tarzımız olmalıdır.”açıklamasında bulundu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10