Dolandırıcılar Çerkezköy'de yakalandı

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı Velimeşe Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından aranan, şehit ailelerine konut yapılması için yardım topladıkları yalanıyla şirket ve vatandaşları dolandır

Çerkezköy 18.01.2017 19:58:00 0
Dolandırıcılar Çerkezköy

TAKİBE ALINDI

 

Kendilerini valilik ve belediye görevlileri olarak tanıtıp, telefonla aradıkları kişilere, "Suriye El Bab'da ve Hakkari'de şehit olan erlerin ailelerine konut edindirme projesi için para yardımı topluyoruz" diyerek dolandıran kişiler, İlçe Jandarma Komutanlığı Velimeşe Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından takibe alındı.

 

150 BİN LİRA DOLANDIRDIKLARI BELİRLENDİ

 

İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların kullandığı cep telefonu numaraları üzerinden yola çıkarak, yaklaşık 1 ay boyunca teknik takipte bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin, Tekirdağ ve ilçeleri, İstanbul, Antalya, Yozgat, Tokat, Mersin, Van, Samsun başta olmak üzere birçok yerde şehit ailelerine konut yardımı adı altında kişi ve şirketleri 150 bin lira dolandırdığı belirlendi.

 

UYURKEN YAKALANDILAR

 

Dolandırıcılık yapan şüphelilerin Çerkezköy’de bir evde bulunduğunun belirlemesi üzerine mahkemeden alınan karar ile eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda şüpheliler Salih M. ile Barış C. evde uyurken yakalandı. 

 

20 CEP TELEFONU VE SİM KART ELE GEÇİRİLDİ

 

Şüpheliler Salih M. ile Barış Ç., jandarmadaki soruşturmasının ardından Çorlu Adliyesi’ne sevk edilirken, evde yapılan aramalarda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler adına alınmış ve dolandırıcılıkta kullandıkları 20 cep telefonu sim kartı ele geçirildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10