Abban'dan şoförler odasına iade-i ziyaret

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As'a dün saat 10.30'da iade-i ziyarette bulundu. Kaymakam Abban'ı odaya gelişinde Mustaf

Çerkezköy 19.01.2017 19:51:00 0
Abban

AS ODA ÇALIŞMALARI VE ŞOFÖRLERİN SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

 

Çerkezköy Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, ziyarette, “Öncelikle odamızı ziyaretiniz için şahsım ve yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Odamızda bin 150 kayıtlı üyemiz bulunuyor, bu üyelerimizin 400’ü kapaklı ilçemizden. Çerkezköy  500’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu bir sanayi kenti olması dolayısıyla her geçen gün taşımacılık sektörü önem kazandığı gibi devamlı olarak da araç sayısı artmaktadır.Biz oda olarak oda üyelerimizle UKOME arasında da bir köprü vazifesi görüyoruz. Oda üyelerimizin sıkıntılarını, sorunlarını ve beklentilerini UKOME’ye ileterek çözümlenmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”dedi

 

EN SIKINTILI ESNAFIMIZ S PLAKALAR

 

Mustafa As, oda üyeleri içinde en sıkıntı çekenlerin S plakalı esnafların olduğunu da kaydederek, “Sanayi kenti olmamız nedeniyle servis araçlarının da çoğunlukta olduğu bir ilçeyiz.Bu nedenle S plakalı esnaflarımızın sıkıntıları çok. Onların bu sıkıntılarının çözümü için UKOME nezdinde bir çalışma başlattık. Özellikle S plakalı servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımız korsanlar konusunda da büyük sıkıntı çekmektedir. Bu konudaki sıkıntılarımızı Vekillerimize de anlattık ama henüz bir sonuç alamadık. Korsanlarla yapılan mücadelenin caydırıcı olması gerektiğine inanıyoruz. S Plaka konusunda da UKOME zaten  arz ve talebe göre S plakalarına izin veriyor. Arz ve talep dengesini dikkate alıyor.”diye konuştu.

 

KORSAN ARAÇLARIN BAĞLANMASI İÇİN YASA GEREKİYOR

 

Kaymakam Atilla Selami Abban da, “Korsan konusunda biz gerekeni yapıyoruz. Ama bu konuda bir yasa çıkması gerekiyor.Bu konudaki sıkıntılarınızı Milletvekillerimize daha detaylı anlatarak bu konuda bir yasa çıkması ve araçların bağlanması  ve trafikten men edilmesi gerekiyor. Bu şekilde olmadığı için de korsanlarla gerekli mücadele yapılamıyor.” şeklinde konuştu.

 

KIZILPINAR’DA 55 DÖNÜMLÜK BİR ARAZİYİ EĞİTİME KAZANDIRACAĞIZ

 

Kaymakam  Atilla Selami Abban,Çerkezköy’de artan nüfusla birlikte okullarda devamlı derslik açığının meydana geldiğini ve derslik açığının kapatılması yönünde de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kaymakam Abban, “Kızılpınar’da mera vasfında 55 dönümlük yeri eğitim yeri için almak üzere anlaştık.Yakında buranın devri yapılacak.Ambardere mevkiindeki okul Kampüs alanına kurulacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nde yer tespiti yapıldı. Çerkezköy’ün devamlı artan nüfusuna karşı mevcut okullar yetersiz ve sınıflarda 50-55 öğrenci bulunuyor. Bu nedenle ilçemiz her yıl birkaç okula ihtiyaç duyuyor.  Kızılpınar Mahallemizdeki 125. Yıl Ortaokulu’nda bin 600 öğrenci eğitim görüyor ve her sınıfta 55 öğrenci var. Bu nedenle ilçemize devamlı okul yapılması gerekiyor.” dedi.

 

ÇERKEZKÖY HALKIMIZDAN KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ

 

Kaymakam Abban, Çerkezköy’ün Üniversite sınav merkezi olduğunu da belirterek, “Üniversite sınav merkezi olan ilçemizde de artık üniversite sınavlarının yapılacak olması nedeniyle okullarımızdaki mevcut sıraların sınava uygun olmaması nedeniyle yeni sıralar gerekmektedir. Çünkü mevcut sıralar kazınmış şekilde .Üniversite sınavlarının yapılacağı sıralar düz olmalı.Bu konuda okullarımızdaki sıraların yerine yenilerinin alınması için  ‘Bir sınıf donat adını yaşat’ adında bir kampanya başlattık.Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımız,sanayi kuruluşlarımız ve duyarlı hayırsever Çerkezköy halkından katkı ve destek bekliyoruz.Bir sınıfı donatmak 4 bin 200 lira.Üniversite sınavlarına kadar ihtiyaç duyduğumuz sıraları tedarik etmeliyiz.Bu nedenle  Çerkezköy halkımızdan bu kampanyaya katkı ve destek  bekliyoruz.Sivil toplum kuruluşlarımız, işverenlerimiz ya da esnaflarımızın alacakları  sıraların faturaları onlara gelecek; vergiler dahil  bir sınıfın sırasının parası hepsi 4 bin 200 lira. Bunu giderinizde kullanabilirsiniz.”diye konuştu. Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından yönetim kurulu ile bir araya gelerek konuyu görüşen Mustafa As, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak imkanları nispetinde bu kampanyaya katkı sağlayacakları sözünü verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10