Alçak terörist Tekirdağ'da yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti İl Başkanlığı binalarına önceki gün art arda lav silahlarıyla saldırı düzenl

Tekirdağ 22.01.2017 14:23:00 0
Alçak terörist Tekirdağ

LAW SİLAHLI SALDIRILAR DÜZENLENDİ

 

İstanbul’da geçtiğimiz Cuma akşamı İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti İl Başkanlığı binalarına LAW silahlı saldırılar düzenlendi. Emniyet binasına atılan roket, bahçe duvarına isabet ederken, Ak Parti İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda, LAW roketi camdan girerek İstiklal Marşı panosu bulunan duvara isabet etti. Her iki olayda da yaralanan olmadı.

 

EKİPLERE ATEŞ AÇTI

 

Saldırılarla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, şüphelinin sol terör örgütü DHKP-C üyesi Şerif Turunç olabileceği belirlendi. Turunç, polis ekiplerinin araştırması sonucu cumartesi günü Esenyurt’ta bulundu. Teslim olmak istemeyen saldırgan, önce ekiplere ateş açtı, daha sonra da el bombası attı. Ardından da sırt çantasını olay yerinde bırakarak kaçtı.

 

ÜZERİNDE SUİKAST SİLAHI BULUNDU

 

Turunç’un Büyükçekmece’ye, buradan da Tekirdağ’a gittiğini belirleyen TEM polisi, Tekirdağ’da sahilde yürüyen saldırganı düzenlenen operasyonla yakalayarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Tekirdağ’da yakalanan Turunç'un üzerinde suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabancanın bulunduğu öğrenildi.

 

ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

 

Öte yandan, Ak Parti İl Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü binalarına saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden biri olduğu belirtilen DHKP/C’li Bilgehan Karpat da Murat’lıda yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından ölü olarak ele geçirildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10