Hakem böyle istedi 1-1

Süper Amatör Lig'in 13.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor ligin iddialı takımlarından Saray Belediyespor takımını konuk etti. İlk devresi 1911'in 1-0'lık üstünlüğü

23.01.2017 00:00:00 0
Hakem böyle istedi 1-1

MÜSABAKA SAAT 13.00’DA BAŞLADI

 

Mustafa Uğraş Stadı’nda dün saat 13.00’da başlayan karşılamaya temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Sedat, Taner, Mücahit, İsmail, Hayrullah, Nail, Tezcan, Onur, Ali Rıza, Hakan ve Mahmut ilk on biri ile çıkarken, rakip Saray Belediyespor takımı ise Emre Özten, Bayram, Ziya, Olcay, Fevzi, Hilmican, Fatihcan, Roland, Türker, Bahadır ve Emre Kaymaz ilk on biri ile başladı.

 

1911 HAKAN İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

 

Müsabakaya başlayan taraf rakip takım Saray Belediyespor oldu. İlk dakikalar karşılıklı ataklarla tamamlanırken, temsilcimiz dakikalar ilerledikçe baskısını kurmaya başladı. Her iki kanadı da iyi kullanan temsilcimiz Hakan ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan rakip alana yönelen Hakan’ın orta şut karışımını kaleci Emre güçlükle kornere çelmeyi başardı.

 

DEFANS OYUNCULARI KORNERE ÇELDİ

 

1911 Çerkezköyspor takımı rakibine oranla daha etkili bir oyun sergilerken, Saray Belediyespor takımı ise kontra ataklarla pozisyon üretmeye çalıştı. Karşılaşmanın 25.dakikasında takımın yeni oyuncusu Onur’un, sağ kanatta ceza alanına girerek çektiği sert şutu kaleci Emre güçlükle kurtarırken, seken topu defans oyuncuları kornere gönderdi.

 

SEVİNCİNİ TARAFTARLARLA PAYLAŞTI

 

28.dakikada gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında Onur net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Dakikalar 32’yi gösterirken, topla buluşan Nail, yaptığı aşırtma ile topu arkadaşı Ali Rıza’ya kazandırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Rıza, Emre’nin solundan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Ali Rıza attığı golün ardından gol sevincini tribünlere koşarak taraftarlarla paylaştı.

 

HAKEMİN YANLIŞ KARARLARI SAÇ BAŞ DOLDURDU

 

İlk yarının son bölümlerinde etkili ataklar geliştiren 1911 Çerkezköyspor birçok pozisyonda hakemlerin yanlış kararlarından dolayı ikinci gole ulaşamadı. Geri kalan bölümde başka gol olmayınca ilk devre 1911 Çerkezköyspor takımının 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Müsabaka, THaber tarafından Çerkezköy Haber ve Marmara Haber facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanırken, devre arasında kısa bir röportaj veren 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, "Maçın hakemi ilk yarı için kötü bir müsabaka yönetti diyebiliriz ama bunlar olacaktır. Daha önce Çorlu Kültürspor müsabakasında da orta hakem ofsaytı vermiş yan hakem vermemişti ve oradan 1 puanla döndük. Saray Belediyespor oyuncuları maçı kazanmak adına istekli görünseler de bizim oyuncularımız biraz daha baskılı ve istekli oynayarak golü hanemize yazdırdılar. 2'nci devre bir gol daha bularak maçtan en az 2-0 galip ayrılmayı umuyoruz" diye konuştu.

 

YENİ TRANSFERLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Yeni transferler hakkında da bilgi veren Narçın, “Ümit Milli takımda 17 kez sahaya çıkmış olan Onur Çubukçu ve diğer oyuncularımızı bu maçta görme fırsatı bulduk. Şafak'ın sakatlığı bulunduğu için bu maçta oynayamıyor. Bizler transferlerde kendi başımıza karar vermiyoruz, hocalarımızla konuşarak tartışarak ve hiçbir şekilde hocamıza baskı uygulamadan kararlar alıyoruz. Hocamız ilk defa bir amatör takım çalıştırıyor ve bizleri profesyonele yakın gördüğü için tercih etti." dedi.

 

SARAY BELEDİYESPOR ETKİLİ BAŞLADI

 

İkinci yarının etkili olan tarafı Saray Belediyespor oldu. İlk yarıya oranla ikinci yarı baskılı bir oyun ortaya koyan Saray Belediyespor takımı aradığı gole 65.dakikada ulaştı. Rakip takım sağ kanattan geliştirdiği kontra atakta Bahadır'ın ayağından bulduğu golle skoru 1-1'e taşıdı. Saray Belediyespor orta alan oyuncusu Roland Godwin'in uzun paslarıyla etkili ataklar geliştirirken 1911 Çerkezköyspor Hakan ile rakip kalede tehlike yarattı.

 

MAÇI ADETA KATLETTİ

 

Hakem Mehmet Ali Akkor ilk devrede olduğu gibi ikinci devrede de hatalı kararlar vermeye devam etti. Maçın son dakikalarına girilirken 1911 Çerkezköyspor Taner ile etkili geldi. Ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Taner'in şutu az bir farkla auta çıktı. Son dakikalarda 3 puan için ataklarını sıklaştıran ev sahibinde Deniz ceza sahası içinde yerde kalınca oyuncular maçın hakemine penaltı itirazlarında bulunsalar da hakem oyunu devam ettirdi. Rakip kaleyi adeta abluka altına alan ev sahibi Deniz, Taner ve İsmail ile geldiği etkili ataklarda gole çok yaklaştı.

 

SAHA BİR ANDA KARIŞTI

 

Hakem 4 dakika uzatma verirken uzatmaların son saniyelerinde Saray Belediyespor kontra atakla etkili geldi. Kaleci Sedat ile karşı karşıya kalan Bahadır'ın yerden sert şutunda kaleci Sedat adeta takımına 1 puanı getiren kurtarışı yaparak yüzde yüzlük bir golü önledi. Kullanılan köşe vuruşunun ardından son düdük geldi ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Maçın son düdüğünün ardından saha içinde 1911 Çerkezköysporlu bazı yöneticiler ve oyuncuların hakeme uzun süreli itirazları oldu ve Tezcan kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.

 

ÖZELLİKLE BU MAÇTAN PUANLA DÖNMEK İSTİYORDUM

 

Karşılaşmanın sonunda maç hakkında değerlendirmede bulunan Saray Belediyesporlu oyuncu Bahadır, "Güzel bir goldü, çok iyi mücadele ettik; golden ziyade takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Hücum yapmayı seven bir takımız fakat sahanın ağır olması sebebiyle defans yapmak zorunda kaldık. 2. yarı böyle daha baskılı oynadık ve orta şut karışımı yaptığım vuruşta golü bulduk aslında biraz şanslıydım. 1911 Çerkezköyspor benim eski kulübüm olduğu için bu maça iyi hazırlandım özellikle bu maçtan puanla dönmek istiyordum. Daha üst sıraları isteyen mütevazi bir takım olarak diğer takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

ÇETİN MAÇLAR OLACAK

 

Saray Belediyespor Başkanı İbrahim Aksoy ise yaptığı değerlendirmede, “Her iki takımı da tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel bir mücadele izledik. Zeminin biraz ağır olması dolayısıyla oyuncular zaman zaman sakatlık riskinin artması sebebiyle daha tedbirli oynadılar. Düşük bütçemizle böyle mütevazi bir takım kurduk. Çocuklar formanın hakkını veriyorlar. Saray Belediye Başkanımız Nazmi Çoban'a bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Artık futbol eskisi gibi değil, bu takım gerçekten güzel işler çıkartıyor. İlk devre birkaç maç kaybettik onları kaybetmeseydik belki de şu an lider olabilirdik. İkinci yarı daha çetin maçlar olacaktır.” dedi.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Aksoy konuşmasının sonunda ise, “Çocukları kötülükten uzak tutmaya çalışıyoruz, voleybolcu ve basketbolcularımız var son yıllarda üst üste şampiyonluklar elde ettiler; bu çocuklar spor yapsın kötü alışkanlıklar edinmesinler istiyoruz bizim tek derdimiz bu.’’ dedi. Hakem hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Aksoy, ‘’Hakemin maça pek fazla tesir ettiği nokta olmadı bence güzel bir maç yönetti. Hava ve zemin şartları ağır olduğu için hakem bazı faulleri kaçırdı, böyle şartlarda bu tür hatalar genelde olur. 1911 Çerkezköyspor'a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyor, maçı canlı olarak yayınlayan yayıncı kuruluşa ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10