Çerkezköy ve Kapaklı etle tırnak gibi

Çerkezköy Haber Gazetesi yönetimi olarak, Kaymakamlar Kararnamesi ile Kapaklı Kaymakamlığı'na atanan ve 9 Ocak'ta görevine başlayan Mehmet Yüzer'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ülke gün

Kapaklı 23.01.2017 00:02:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı etle tırnak gibi

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI GÖÇ ALAN İLÇESİYİZ

 

Geride bıraktığımız Cuma günü gerçekleştirdiğimiz ziyarette, soğuk bir kış gününde Kapaklı’ya gelmesine rağmen sıcak insanlarla karşılaştığını kaydeden Kaymakam Yüzer, ‘’Çerkezköy ve Kapaklı camiası beni çok güzel karşıladı. Bazı insanların Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte ‘Çerkezköy’den kurtulduk’ dediklerini duyuyorum. Ama Çerkezköy ve Kapaklı et ile tırnak gibidir. Çerkezköy de bizim ilçemizdir. Bu nedenle Çerkezköy ve Kapaklı’nın sosyo ekonomik ilişkisi devam edecek ve daha da artacaktır. Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçesiyiz. İlçe kimliğini hep birlikte inşa edeceğiz. Burada siz basın mensuplarına da önemli işler düşüyor.’’ dedi

 

MEDYANIZ ÖZGÜR DEĞİLSE DEMOKRASİNİZ ÇALIŞMIYOR DEMEKTİR

 

Basının önemine de yer verilen ziyarette, ‘’Sizin yaptığınız görev özünde kamu hizmetidir.’’ diyen Yüzer, ‘’Ben tek başıma aksayan işlemleri göremem. Basın yaptığı haberlerle ‘Bu hizmet aksıyor’ diyecek, biz idareciler de bu haberleri alıp aksaklığı tespit ederek devlet hizmetlerinin aksamadan millete eşit hizmetler üreteceğiz. Gelişmiş ülkelerin hepsinde basın dördüncü kuvvettir. Sizin medyanız özgür değilse,  fonksiyonları yürütemiyorsa demokrasiniz çalışmıyor demektir.’’ şeklinde konuştu.

 

MEDYA VE MUHALEFET İÇ VE DIŞ HAİNLERİN HESAPLARINI ALT ÜST ETMİŞTİR

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı dönemde, ulusal ve yerel medyanın tavrını milletten yana koyduğuna da dikkat çeken Yüzer, ‘’Medya ve muhalefetin 15 Temmuz’da göstermiş olduğu duruş ve olgunlukla mayasında birlik olan milletimiz, 15 Temmuz gecesi sağcı solcu ocu bucu demeden haksızlığın ve hainliğin karşısında özüne yakışır bir duruş sergileyerek, tank ve tüfeklerin karşısında kirli hesap peşinde koşan iç ve dış hainlerin hesaplarını alt üst etmiştir. Milletimiz iradesine sahip çıkarak sadece o hainlere değil dünyaya da nasıl asil bir millet olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu.

 

ÇİÇEĞİ BURNUNDA İLÇEMİZ ŞEHİR KİMLİĞİNDEN YOKSUN

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı’daki ilk izlenimlerini de anlatarak, ‘’Şu an görünen fotoğrafla çiçeği burnunda ilçemiz maalesef şehir kimliğinden yoksun. Gayet doğaldır ki bu da bir günde bir yılda oluşmaz ama ben bunu yaparım diyebiliyorsanız ve buna inanıyor ve burada yaşayan insanınızı inandırabiliyorsanız bunu kısa sürede başarmanız mümkündür. Kapaklı Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden birisidir. Buranın yerli halkının dışarıdan gelenlere karşı antipati, dışlama yapmaması beni çok mutlu etti. Kapaklı’da yaşayan herkes adeta ülkemizdeki insanımız gibi. Buradaki hemşehri derneklerinin çok aktif oluşu da bunun bir göstergesidir. Kısacası bizlerin bir an önce Kapaklılık kimliğini oluşturmamız gerekiyor.’’ dedi.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’NIN DERSLİK AÇIĞI AYNI DÜZEYDE

 

Kaymakam Yüzer, ilçedeki eğitim sıkıntısıyla ilgili ise, “Nüfus artışı bir fırsattır ama iyi değerlendiremezseniz sıkıntı yaşarsınız. Bizim artan nüfus sayımıza orantılı kamu hizmetlerini de ötelemeden hızlı bir şekilde artırmamız lazım. Kapaklı’ya aş iş umudu ile gelen her göç beraberinde gelecek nesillerimizin eğitimi için derslik ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Malesef İlçemizde şu an itibarı ile derslik başına düşen öğrenci sayısı istenilen seviyelerde değildir. Hızla okul yapmamız gerekiyor. Çerkezköy ve Kapaklı’nın derslik açığı aynı düzeydedir.’’ dedi. Görüşme, Kaymakam Yüzer’in ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmesi ve ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10