İstinat duvarı ağırlaşan toprağa dayanamadı

İstasyon Mahallesi Didem Sokak 266 ada 1 ve 2 parsel arasına yapılan istinat duvarının kaymasından dolayı üç aile büyük bir mağduriyet yaşıyor. Meydana gelen kayma olayından dolayı evi Zabıta ekipleri tar

Çerkezköy 23.01.2017 01:30:00 0
İstinat duvarı ağırlaşan toprağa dayanamadı

AĞIRLAŞAN TOPRAK İSTİNAT DUVARINI YATIRDI

 

Geçtiğimiz haftalarda etkili olan yağışlar İstasyon Mahallesi Didem Sokak üzerinde bulunan bir istinat duvarının kaymasına neden oldu. Didem sokak numara 3 adresindeki evin sahibi Ersan Tosun, kış gününde mağdur edildiklerini ifade ederek yaptığı açıklamada, “Yağmur ve kardan dolayı toprak ağırlaşarak istinat duvarını yatırdı. Evimin yanındaki Erol Kaval tarafından yapılan 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çatlayarak evimin üzerine yattı. 16 Ocak Pazar günü Belediyeye giderek başvurdum ve gelen zabıta ekipleri evimin kapısına mühür vurdular. Belediyeye tekrar dilekçe yazarak mağdur olduğumu ve istinat duvarının imar işleri müdürlüğünün onayında olup olmadığının araştırılmasını talep ettim.” dedi.

 

EVİMİZİN YIKILACAĞINI SÖYLEDİLER

 

Aradan üç gün geçmesine rağmen dilekçesine herhangi bir cevap verilmediğini sözlerine ekleyen Tosun, “Evimde ikamet eden Ümit Çal maddi sıkıntı içinde olduğu için ve kalacak yeri olmadığından benim evimde kaldı. Belediyeden kalacak yer bulmalarını ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ettik ancak biz nerden ev bulalım, siz kendiniz bulun biz size yardım edeceğiz dediler ama o yardım da henüz gelmedi. Cuma günü imar işlerinden beni çağırdılar ve evimin yıkılacağını ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

 

İMAR İŞLERİ SUÇA ORTAK OLDU

 

Belediye yetkililerinin kendisine sert bir üslupla tavır takındıklarını ifade eden Ersan Tosun, “Yıkım kararının ardından mağduriyetimin nasıl giderileceğini sorduğumda sen istesen de istemesen de evin yıkılacak ve bunun için de imza atman gerekiyor dediler. Bu konuşmaları da sert bir dille ifade ettiler. 1999 yılından beri evim orada ve belediyeye vergimi ödüyorum. Sorunun benimle ilgili olmamasından dolayı ben ve Ümit Çal, 3 tane küçük çocuğuyla mağduruz. Ayrıca istinat duvarı imar işlerinin onayında olmadığı halde 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarının devamını da 3 ay önce imar işleri yaparak suça ortak olmuştur.” diye konuştu.

 

BELEDİYELER SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VARDIR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Tosun, “Lütfen bana yardımcı olsun. Yıkılacak olan evimin telafisinin yapılmasını talep ediyorum. Belediyeler insanların sorunlarını çözmek için vardır. Bizi mağdur bırakmasınlar. Aradan bir hafta geçmesine rağmen belediyeden mağduriyetimizin giderileceğinin sözünü duymadık.” ifadelerine yer verdi.

 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

 

Kar ve yağmurun ardından ağırlaşan toprak istinat duvarını yan yatırırken, birbirinden ayrılan istinat duvarı demir profillerle tutturulmasına rağmen aşırı yüklenmeye profiller de dayanmadı. Toprağın kaymasıyla birlikte Erol Kaval’a ait binanın zeminde de çatlamalar meydana gelirken, binada oturan iki aile de sürekli akrabalarında kaldıklarını ve yetkililerin bir an önce gerekli çözümleri bularak mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını istediler.

 

3 AYLIK KİRA BEDELİNİ KAYMAKAMLIK KARŞILAYACAK

 

266 ada 1 ve 2 parsel arasına yapılan istinat duvarının kaymasından dolayı üç ailenin zor durumda kaldığını belirten ev sahibi Ersan Tosun, “Evimde kiracı olan Ümit Çal’a Bağlık mahallesinden kiralık ev bulduk ve kirasının üç aylığı da Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından karşılanacak. Kışın ortasında Belediye bizi ortada bıraktı. Bir haftadır hiçbir şey yapılmadı.” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10