CHP'li gençler bayrak açtı

CHP Tekirdağ 7 İlçe Gençlik kolları örgütleri, Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında, Berkin Elvan'a ''terörist'' diyen Fahriyenur Başak'ı Kapak

Tekirdağ 26.01.2017 19:37:00 0
CHP

HİÇBİR GEREKÇE BELİRTİLMEDİ

 

Saray, Ergene, Muratlı, Hayrabolu, M.Ereğlisi ile görevden alınan Çorlu ve Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanları tarafından basın toplantısı düzenlendi. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda yapılan ortak basın açıklamasında, ‘’Bilindiği üzere İl Gençlik Kolları Başkanlığı 19.01.2017 tarihli Görevden Alma ve Atama konulu yazısıyla Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımızı görevden aldığını duyurmuştur. Tüzük ve Yönetmeliklerin ilgili maddeleri gereği görevden alma ‘gerekçeli karar’ ile birlikte bir üst yönetim kurulunun kararı ile gerçekleşebilir. Bu görevden alma yazısında hiçbir gerekçe belirtilmemiştir. Ne yazık ki parti tüzüğünün görevden alma ile ilgili hangi maddesiyle, hangi yaptığımız davranış uyuşmaktadır bilememekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

 

HAYRET EDİYORUZ

 

Görevden alınan Çorlu ve Kapaklı İlçe Gençlik kolları başkanlarının çalışmalarını en iyi şekilde yürütüldüğünün ifade edildiği açıklamada, “Tekirdağ kamuoyu da bilmektedir ki Çorlu ve Kapaklı Gençlik Kollarımız partimizin siyasi ahlakına, Atatürk ilke ve devrimlerine, tarihsel geçmişine ve siyasal sorumluluğuna bağlı kalarak siyaseti sokağa taşıma gayreti ile çalışmalar yürütmektedir. Yaptıkları çalışmalarla ve örgütleriyle hem ilimizin hem de bölgemizin en güçlü ve çalışkan örgütleri arasında yer almaktadır. Bu kararı öğrendiğimizde aklımıza takılan en önemli soru; Hepimiz anayasa görüşmelerini dikkatle izlerken, rejim değişikliği dayatmasına karşı örgütümüz birleşmişken nasıl bu işleri yapmaya, planlamaya, kurgulamaya vakit buldular gerçekten hayret ediyoruz.” denildi.

 

DİNAMİK YAPIYA VURULMUŞ BİR DARBEDİR

 

Açıklamanın devamında ise, “Bu süreçte, Türkiye'nin dönüm noktasında olduğu bir günde ‘görevden alma’ kararı vermek, Tekirdağ'ın dengeleriyle oynayıp bu partinin gençlerine ayak oyunlarıyla şahsi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek en başta ülkemize sonra örgütümüzü en son da bu kararı alanların kendilerine ihaneti demektir. Referandum öncesi gençlik örgütlerimize yapılan hukuksuz ve gerekçesiz bu dizayn etme çabasını partimizin örgütlülüğüne ve dinamik yapısına vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET ETTİLER

 

Çorlu ve Kapaklı gençlik örgütleri hakkındaki kararın durdurularak iptal edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, “İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan tarafından Berkin Elvan'la ilgili hakaretleri ve söylemleri bilindiği halde Kapaklı Gençlik Kolu Başkanı olarak atanan, sol ahlaktan ve insani değerlerden nasibini almamış Fahriyenur Başak ve bu olayla alakalı kişiler partimizden ihraç edilmelidir. Tüm bu kararları alırken parti ve ülke çıkarlarını hiçe sayan, kamuoyu önünde partimizi küçük düşüren, hukuk ve tüzük tanımayan CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Erdoğan istifa etmelidir. 11 ilçesi bulunan Tekirdağ'ın, 7 İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulları olarak parti yetkili organlarına ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz.” açıklamasında bulunuldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10