Erdoğan: Başkanlık sistemini destekliyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından dün saat 14:00'da İstasyon Mahallesi Dayanışma Toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda parlamenter sisteme neden karşı olduklarını

Çerkezköy 29.01.2017 21:03:00 0
Erdoğan: Başkanlık sistemini destekliyoruz

YÖNETİM KURULU TANITILDI

 

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Veliköy eski Belediye Başkanı Hanefi Belindir ve parti mensubu vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, İstasyon Mahallesi Başkanı Çetin Durmuş ve yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı.

 

PARTİMİZE BİRÇOK ÜYE KAZANDIRDIK

 

Mahalle Başkanı Çetin Durmuş, bugüne kadar mahalle bazında yapılan çalışmalarla ilgili konuşarak ‘’Mahallemizde ihtiyaç sahiplerine kömür ve yiyecek yardımında bulunduk, mahalleliyle yakın ilişkiler kurarak partimize birçok üye kazandırdık.’’dedi.

 

PARLAMENTER SİSTEM SAYESİNDE ADNAN MENDERES ASILDI

 

Toplantıda yaptığı konuşmasında anayasa değişikliği ve referandum sürecine değinen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, parlamenter sisteme neden karşı olduklarını, ‘’ Bu sistem sayesinde Adnan Menderes asıldı, bu sistem sayesinde 1980 darbesi yapıldı, adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan insanlar asıldı, 5 bin insanın akıbeti bilinmiyor, bu sistem sayesinde vatandaşın seçtiği Cumhurbaşkanı Özal, Demirel tarafından Çankaya'ya hapsedildi. Bu sistem sayesinde Erbakan koltuğundan edildi, askerler Erbakan'ı Başbakanlık binasında tokatlamaya çalıştı. Sırf baş örtülü olduğu için Merve Kavakçı meclisten dışarı atıldı. Bu sistem sayesinde mecliste azınlıkta olan bir partiye hükümeti kurma yetkisi verildi. Bu demokratik sistem sayesinde 28 Şubat kararları alındı. İmam Hatip Liselerinin kapatılmasına sebep olan bu parlamenter sistemdi. Başı kapalı olan kızların okul kapılarında yerlerde sürüklenmesine sebep olan sistem bu sistemdi. Okulu birincilikle bitiren başörtülü kızımızı diploma töreninde hakaretlerle kovan sistem bu sistemdi. Kur'an kurslarının yasaklanmasına sebep olan, oğlunun yemin törenine başörtülü anneyi almayan sistem bu sistemdi.’’ diyerek açıkladı.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUZ

 

Açıklamasında, ‘’Bu zalimliklerle bir daha karşılaşmamak adına başkanlık sistemini destekliyoruz. ‘’ diyen Erdoğan, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı mecliste başörtülü vekiller olmayacaktı, ikna odalarında kızlarımızın başörtüleri zorla çıkartılacaktı, Erdoğan'ın yerine bir başkası olmuş olsaydı e-muhtıralar darbeler başarılı olacak, askeri vesayet devam edecekti.’’ dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘’Neyimize yetmedi bu parlamenter sistem’’ sözleriyle ilgili de konuşan Ercan Erdoğan, ‘’Bu ülkenin inançlı kesimi olarak yeter artık demek için gelecekte bir daha bu sıkıntılarla karşılaşmamak için başkanlık sistemini destekliyoruz.’’dedi.

 

PARLAMENTER SİSTEMİN ALAŞAĞI EDİLİŞİNİ HAZMEDEMİYORSUNUZ

 

Erdoğan, ‘’ Sizin pek demokratik olan parlamenter sisteminiz sayesinde iktidar olmak formaliteydi. ‘İktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız’ diyordunuz. İktidar anayasayı değiştiriyor ama sizin zihniyetiniz, ‘Anayasa'ya aykırı’ diyerek geri çeviriyordu. Bu mahkemeler sayesinde seçilmişlere her türlü ayarı veriyordunuz. İstediğinizde partileri kapattırıyor, siyasi liderleri yasaklı konuma düşürüyordunuz. Parlamenter sistemin alaşağı edilişini hazmedemiyorsunuz. Elinizdeki kudreti kaybediyorsunuz, ‘Bunu kan akmadan başaramazsınız’ demeniz bu yüzden.’’diye konuştu.

 

TÜRKİYE 30 SENE ÖNCENİN KULLANMA KILAVUZU İLE YÖNETİLİYOR

 

Toplantıda yaptığı konuşmasından konuşmasında değişen dünya koşullarının başkanlık sistemini gerekli kıldığını ve doğudan batıya geçen zenginliğin lideri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüğünü söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, ‘’Gelişen emperyalizmin ardından son 20 yılda tekrar bilgi ve zenginlik doğudan batıya akış gösteriyor. Dünyada farklı fikirler gelişiyor örneğin ABD'de eyaletlerin ayrılması söz konusu olurken AB çöküş yaşıyor. Bu akışın ve zenginliğin lideri ise Türkiye'dir. Türkiye 30 sene öncenin kullanma kılavuzu ile yönetilirken bu ülke ilerleyemez. Batıya önderlik sistemin adı başkanlık sistemidir. Osmanlıda dedelerimiz bunu yaptılar. Evet, padişahlık diyorlarsa, hükmetmesi, adaletin olması gerekiyorsa başkanlıkta budur.’’ ifadelerini kullandı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından İstasyon Mahallesi Başkanlığı tarafından partiye kazandırılan 46 üyenin 5’ine rozet takdim edildi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10