Ünal: Kooperatif ortaklarımıza devlet destekli sigorta yapılıyor

S.S. 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, kooperatif ortaklarına devlet destekli sigorta yapıldığını belirtti.

Çerkezköy 5.02.2017 16:15:00 0
Ünal: Kooperatif ortaklarımıza devlet destekli sigorta yapılıyor

ORTAKLARIMIZIN EKİLİ ALANLARI SİGORTA ALTINA ALINIYOR

 

Başkan Nafis Ünal gazetemize yaptığı açıklamada, “Trakya Birlik olarak birliğimize bağlı tüm kooperatiflerde devlet destekli sigorta yapma işlemleri Şubat ayı başında başlamış olum tüm ortaklarımızın ekili alanlarını sigorta yaptırmaları menfaatlerine olacaktır. Bu nedenle tüm kooperatif ortaklarımızın ekili alanlarına sigorta yaptırmaları gerekli olduğunu düşünüyorum.

 

DOMUZ ZARARLARI DA SİGORTA KAPSAMINDA

 

Ünal, ‘’Yüzde elli devlet destekli yani sigorta bedelinin yarısını devlet karşılamaktadır, yarısını da sigorta yaptıracak olan kişi karşılamaktadır. Bu nedenle devlet destekli olması üreticilerimizin her yönden yararına ve menfaatinedir. Sigorta yapılan ekili alanlar tüm doğal afetlerinin yanı sıra bu yıl ilk kez sigorta kapsamına içinde yer alan domuz zararları da eklenmiş olup domuzun ya da domuzların ekili alanlara vereceği zararlar da sigorta kapsamında olup bu yöndeki zararlar da sigorta tarafından ödenecektir.’’ açıklamasında bulundu.

 

AMACIMIZ YÜZDE YÜZ EKİLİ ALANLARIN SİGORTA KAPSAMINA ALINMASIDIR

 

Başkan Nafis Ünal, “Birçok üretici ekili alanlarını doğal afetlere karşı sigorta yaptırmıyor. Olası bir doğal afette de ekili alanından ürün alamıyor. Zarar ettiği gibi bir yıllık emeği de boşa gidiyor. Günümüzde artık her alanda olduğu gibi üreticilerimiz de ürünlerini sigorta kapsamında garanti altına almalıdır.Bunun da tek yöntemi ekili alanların sigortalandırılması yani sigorta yaptırılmasıdır.Trakya Birlik olarak birliğimize bağlı tüm kooperatiflerimiz kooperatif üyelerinin menfaatlerini  her zaman göz önünde bulundurmakta ve bu nedenle zarar ziyan etmemeleri için ekili alanlarını garanti altına alınması yönünde sigortalattırmaktadır.Kooperatif olarak  ortaklarımızın yüzde 99’u her yıl ekili alanlarını sigorta yaptırmaktadır.Amacımız yüzde yüz ekili alanların sigorta kapsamına alınmasıdır.Bu yıl hedefimiz böyle.Ekili alanlarını sigorta kapsamına alacak olan ortaklarımız kooperatifimize gelerek sigorta işlemlerini yaptırsınlar.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10