Purçu: Türk Milleti başkanlığa hayır diyecek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, dün saat 12.00'de CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Purçu burada yaptığı konuşmada, Nisan ay

Çerkezköy 6.02.2017 19:51:00 0
Purçu: Türk Milleti başkanlığa hayır diyecek

DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE OLMAYAN BİR YÖNETİM ŞEKLİ GETİRİLMEK İSTENİYOR

 

CHP İlçe Teşkilatı’na gelen Özcan Purçu, İlçe Başkan yardımcısı Metin Akyıldız,İlçe Yönetimi ,İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları üyeleri ve partililer tarafından kapıda karşılandı.

Teşkilatta konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu anayasa değişikliğinin Tek adam yönetimine göre hazırlandığını ileri sürerek, “Yapılan anayasa değişikliği ile tek adamlık yönetimi yani başkanlık sisteminin ülkemize getirilmek istenmesi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir yönetim sistemidir. Bu konuda danışmanlarımın Avrupa ülkelerinde yaptığı araştırmaya göre de dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistemin olmadığı ve bu sistemin tamamen sakıncalı olduğu yönünde görüş bildirdikleri belirtildi. Durum şu ki hiçbir ülkede tek kişinin her şeye hükmedeceği tüm yetkiler ve kararlar verme yetkisinin olmadığı ortadadır. Ülkemizde yapılan yasa değişikliğinin hukuka aykırı olduğu gibi her şeye de aykırı olduğu görülmektedir. Bu yasa değişikliğinin yanlış olduğunu söylememize ve itiraz etmemize rağmen bu yönde oy vermememize rağmen meclisten geçirdiler. Referandum’da yapılacak olan yasa değişikliği aslında başkanlık seçimi. Bu referandum bir parti seçimi kesinlikle değildir. Bunun Türkiye’nin geleceğine yönelik bir seçim olduğunu herkes bilmektedir Bu nedenle halkımızın büyük bir çoğunluğu tek adamlık istemiyor ve her kesim insanımız partisi ne olursa oldun hayır diyecektir.18 Madde içinde vatandaşla ilgili hiçbir şey yok. Tek var olan şey tek bir kişiye ülke yönetiminin teslim edilmesidir.” diye konuştu.

 

HER KESİM HAYIR DİYECEK

 

“Her gittiğim yerde farklı partili insanlarımızla da bir araya geliyorum.’’ diyen Purçu, ‘’ Milliyetçi Hareket Partili vatandaşlarımızın şu anda yüzde doksanın hayır diyeceğini söylüyor. Ayrıca Ak Partili olup da demokrasiden yana tavır koyanların sayıları da her geçen gün çoğalıyor; onlarla da bir araya geliyorum onlar da normal seçim olsa oyumuzu partimize veririz diyor ama referandumda hayır vereceğiz diyorlar. CHP kanadında zaten bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Biz burada bir parti için oy kullanmayacağız vatanımız için, demokrasimiz için,parlementer sistem için oy kullanacağız. Kamuoyunda deniliyor ki Hdp’de hayır diyecek onlar mecliste bile yasa değişikliğinde oy kullanmadılar ne yapacaklarını biz nereden bileceğiz. Referandumda maazallah hayır yerine evet çıkarsa tek kişinin ülkeyi ne hale getireceğini  hayal bile etmek istemiyorum. Tek kişi yönetime geldiğinde ülkeyi eyaletlere bölme yetkisine bile sahip. Bu ülke hepimizin, bu ülke dedelerimizin kanlarıyla kurulan ülke ve dedelerimiz bu ülkeyi kanlarıyla vatan yaptı.Birileri kapalı kapılar ardında ülkeyi bölmek için oyunlar oynuyor.Tüm bilinçli halkımız ülkemizin bölünmesine izin vermemek için tek adamlığa hayır oyu verecektir.’’ dedi.

 

TEK KİŞİ İSTEDİĞİNİ YAPABİLECEK

 

Purçu konuşnmasını şöyle sürdürdü: Kişiyi sevebilirsiniz ancak vatanımızı daha çok seviyoruz. Genel başkanımıza dahi  başkan  sen olacaksın deseler başkanlık için ona oy vermem. Liderimizi çok seviyoruz  o başka ama dediğim gibi bu bir parti seçimi değil bu bir rejimin değiştirilmek istenmesi seçimidir. Vatanımızdan önemli hiçbir şey önemli değil.İktidar partisi son beş yıl içinde ekonomiyi ne hale getirdi bu nu herkez görüyor.Ekonomi küçüldü.Ekonomide büyük bir kriz yaşanıyor. İthalat arttı ihracatta büyük düşüş yaşanıyor.Ama bunu iktidar partisi meydanlarda söyleyemiyor. Üretim durdu. Hayvancılık can çekişiyor. Çiftçimiz perişan. Turizm sektörü, sanayi sektöründe de düşüşler var. Bir yıl önce 40 litrelik bir aracın deposu 140 TL. dolarken bugün 200TL’ye doluyor bir yılda 60 TL’lik bir zam artışı var. İnsanlarımız ekonomik sıkıntı içinde yaşadıkları için intiharlar çoğaldı.15 yıldır ülkeyi düzeltemeyen iktidar şimdi tek adamlıkla mı yani başkanlıkla mı düzeltecek buna kimse inanmıyor. Anayasa değişikliği paketi içinde gizlendirilmiş kimsenin bilmediği maddelere yer vermişler ve tek kişi istediğini yapabilecek. Biz rejimimizin değişmesini ve başkanlık sistemini istemiyoruz. Halkımızın büyük çoğunluğu istemiyor. Ama iktidar partisi başkanlık için halkımıza dayatma yapıyor. Referandumda Tük milleti özgür iradesini kullanarak onlara sandıkta hayır diyerek en güzel cevabı verecektir.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10