Öğe: Çerkezköy istikrara evet diyecektir

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, dün saat 11:00'de Gündem Özel canlı yayınında Gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu. Radyo, T Haber ve Çerkezköy Haber Gazetesi'

Çerkezköy 6.02.2017 19:54:00 0
Öğe: Çerkezköy istikrara evet diyecektir

Bölgenin güçlü sesi Radyo Haber gündeme dair açıklamalarda bulunan ve Gazeteci Şaban Kardeş’in gündeme dair sorularını yanıtlayan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Referandumda Hayır çıktığı zaman AK Parti’nin B planı ne olacak. Bununla ilgili böyle bir kaygınız var mı? “ sorusunu, ‘’İnşallah referandum sonrası kongre ile partili Cumhurbaşkanı dönemine başlayacağız. Genel merkezimiz hem fikir olursa partimizin kurucusu Recep Tayip Erdoğan partinin başına geçecektir. Dünyada partili olmayan Cumhurbaşkanlığı ve başkanlık sistemi sadece partili olmayan Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye ve Macaristan’da var. Ben partili Cumhurbaşkanı alakalı sakıncaları doğru bulmuyorum. Son yıllarda Türkiye’nin büyümesi ile birlikte doğal sonucu olduğunu düşünüyorum.’’ diyerek yanıtladı.

 

EVET DİYECEĞİZ

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in  “Halkımız referandumda neye evet, neye hayır demeli “ sorusunu da cevaplayan Öğe, ‘’Çerkezköy halkı istikrara evet diyecektir. Birlik ve beraberliğe, milletin getirdiği düzene evet diyeceğiz. Daha güzel bir geleceğe, ülkenin menfaati için, lider ülke Türkiye’nin istikrarlı güçlü bir ülke olması için evet diyeceğiz. Kısacası vesayet sisteminden kurtulmak için evet diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI DÖNEMİNE BAŞLAYACAĞIZ

 

Öğe, Gazeteci Şaban Kardeş’in kendisine yönelttiği,  “ 15 Temmuz gecesi ilk haberi aldığınızda neredeydiniz ve ne yaptınız? “ sorusuna ise “10.20 sıralarında ailem ile birlikteydim. Genel Merkezden Harun Karaca’nın mesajı ile birlikte teşkilata geçtik. Mesajda teşkilatlarda buluşun ve meydanlara inin yazıyordu. Belediye önünde toplandık. O gece milletimizin istiklal mücadelesinin başladığı gecedir. Kısacası karanlık geceden başladığımız gece sabah aydınlığa ulaştığı bir gece oldu. “ şeklinde cevap verdi.

 

BİZİM YOL ARKADAŞIMIZ MİLLETİMİZ

 

FETÖ ile AK Parti’nin hiçbir zaman yol arkadaşlığı yapmadığını kaydeden Öğe “  Bizler yol arkadaşlığı terimini kabul etmiyoruz. Bu yapı yıllardır Türkiye’nin siyaseti içine sızmış, milletin iyi niyetinden faydalanmış, 15 Temmuz’da da ne kadar tehlikeli olduklarını göstermişlerdir. Milletimiz dışında hiçbir yol arkadaşını tanımıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

DAHA SAĞLIKLI YÜRÜYECEKTİR

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in “ Parti içersinde olan FETÖ üyeleri var mıydı? Bu kişileri partiden ihraç ettiğiniz oldu mu? “ sorusu yanıtlayan Öğe“Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak ihraç etme yetkimiz yoktur. Genel merkezin istediği raporlar doğrultusunda partide görev almış partililer hakkında raporlarda bulunduk. Bazılarının haklarında inceleme, soruşturma adli ve genel merkez olarak devam etti.” dedi. Öğe, Çerkezköy’de FETÖ soruşturmalarının layıkı ile yapıldığına inanıp inanmadığıyla ilgili sorulan soruyu ise, ‘’Temizleme süreci oldu. Bir takım aksaklıklar oldu. Yargının içinde de soruşturmalar oldu. Bu süreçten sonra daha sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum.” diyerek yanıtladı.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANINCA BÜTÜN BORÇLAR SONA ERECEK

 

Akay yönetiminin 3 yıldır görevde olmasına rağmen elle tutulur bir yatırımı Çerkezköy'e kazandıramadığını savunan Öğe, Başkan Vahap Akay'ın ''Belediyeyi borçla devraldık'' söylemleri ile 3 yılın geçtiğini ileri sürerek, AK Parti'nin Çerkezköy'de tekrar belediye başkanlığını kazandığı zaman bütün borçların sona ereceğini ve Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli yatırımı alabileceklerini iddia etti.

 

PARTİ İLE ORGANİK BAĞI YOK

 

Geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabı üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle İlçe Sekreterliği görevinden geçmiş dönem AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay tarafından uzaklaştırılan Mustafa Karataş'ın hala parti içerisinde görev yaptığı iddialarına yanıt veren Öğe, "İlçe Sekreterliği görevindeydi aslında öyle bir hakaret söz konusu bile değil; biz kendisinin ifadesini aldık. Kendisinin parti ile organik bir bağı yoktur, sadece gönüllü olarak bir takım çalışmalarda destekçi oluyor." dedi.

 

RÜVEYDA AKBAY’IN GÖREVDEN ALINMASI

 

Kısa bir süre önce İlçe Kadın Kollar Başkanlığı görevinden alınan Rüveyda Akbay'ın yerine henüz kimsenin atanmamış olmasının hatırlatılması ve Akbay'ın Milletvekili Ayşe Doğan ile olan yakınlığının üzerine görevden uzaklaştırıldığı yönünde yer alan iddialara yanıt veren Öğe, "Rüveyda Hanım sağ olsun partimize çok hizmetler vermiş birisidir. Referandum öncesi İl Kadın Kolları Başkanlığımızın aldığı bir tasarrufudur, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

 

BUGÜN BU KOLTUKTA BEN OTURUYORUM YARIN BİR BAŞKASI OTURACAK

 

İlçe Başkanı Ercan Erdoğan'ın parti içinde dengeleri elinde tuttuğunu ve ilçe yönetiminde Abdullah Öğe'den daha fazla hükmünün geçtiği yönünde ifade edilen soruyu yanıtlayan Öğe, "Bugün bu koltukta ben oturuyorum yarın bir başkası oturacaktır. Ercan Erdoğan, siyasi tecrübesi olan kendisiyle aynı yolda yürüdüğüm için gurur duyduğum birisidir. Şimdi partili Cumhurbaşkanı'nın 2 tane yardımcısı olacak bu durumda Cumhurbaşkanı'nı yardımcıları mı yönetiyor diyeceğiz? Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz" diye konuştu.

 

3 YIL SÜREKLİ SORUNLARLA KARŞILAŞILAN PROJELERLE GEÇTİ

 

"Belediye yeri hizmet yapma yeridir, ağlama yeri değil" diyen Öğe, ''Yağacağız, edeceğiz kelimeleri ile bu işler artık olmuyor. 3 yılı geride bıraktınız hala bu söylemlerinize devam ediyorsunuz. Birtakım hizmetler var hak yememek lazım ama koca 3 yıl vaatlerle ve arkası gelmeyen, sürekli sorunlarla karşılaşılan projelerle geçti. Gönül isterdi ki projeler bitirilmiş olsun son iki yılda da halkımızın kullanımına açılsın ama yok. Hala Hikmet Uğraş'ın yaptığı alt yapıyı kullanıyoruz, belediye binasını yaptı ama biz bir tadilat yapamıyoruz o binada. Kış ortasında sağlıksız bir çalışma yapıldı. Mehmet Uz döneminde amfi tiyatro ve pazar yeri yapıldı bugün pazar yerini yamalayarak tadilat yapmaya kalkıyorlar. Remzi Garip döneminde Atatürk ve Öztrak Caddesi'nin yanı sıra diğer muhtelif alanlarda asfaltla buluştu. Ali Ertem döneminde Çerkezköy'ün dış mahalleleri yatırım gördü. Büyükşehir Belediyesi 2 aydır bir köprünün demirlerini yapamadı. 3 yıldır belediyenin elle tutulur hiçbir hizmet yok." şeklinde konuştu.

 

YOL ÇALIŞMALARI ACİL DEĞİLDİ

 

Kültür Merkezi'nin yapılacağı alana Milli Savunma Bakanlığı'nın şerh koyduğunun hatırlatılması noktasında Belediye Başkanı Vahap Akay'ın kendilerinden destek talebinde bulunduğunu ifade eden Öge, bakanlıkla gerekli görüşmelerin yapıldığını Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın konuya sıcak baktığını ifade etti. Yapılan yol çalışmalarının mevsimsiz yapıldığını kaydeden Öge, Çerkezköy Devlet Hastanesi yolunun yağışlı dönemlerde çamur içinde kaldığını hatırlatarak; TESKİ'nin tepe mevkiinde yaptığı yol çalışmasının acil olmadığını, yapılan asfalt çalışmasının takibi noktasında yerel yönetimin başarısız olduğunu kaydetti. Öte yandan Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin serzenişte olduğunu ifade eden Öğe, "Milletin parasını kimsenin har vurup harman savurmaya hakkı yok. Sizlerden istirham ediyorum, bırakın yapmayın. Yapmayın ki sonrasında bizler bu yanlış ve eksik işleri tekrardan sökmek için para harcamayalım" diye belirtti.

 

MERMERDEN YAPILMIŞ HEYKELLER BOŞA

 

Tekirdağ büyükşehirin  ve Süleyman paşa belediyelerinin  muhtelif noktalarına konuşlandırdığı, şekilsiz mermer fiürleri heykelleri manasız bulduğunu belirten Öğe, "Heykellerle uğraşıyorsunuz. Mermerden yapılmış heykeller boşa... O heykeller hiçbir şey ifade etmiyor, ülkeye bir şey katmıyor. Millet olarak bizim özümüz olan Hat sanatımız var, kim olduğumuzu, Osmanlımızı gösteren bir sanattır. Hat sanatı bir şey ifade eder ama o mermerden yapılma heykeller bir şey ifade etmez. Biri bana o mermerdeki kompozisyonu anlatsın ben de anlayayım; sanatçı kendi hayal dünyasında olanı kendi anlıyor, kendi anladığını evinde yap kendini anla milletin parasıyla yapma." diyerek düşüncesini belirtti.

 

VATANA İHANETİN CEZASI İDAM OLMALI

 

Facebok üzerinden kendisine yöneltilen ''İdamın anayasada olmasını istiyor musunuz?'' sorusuna kendi şahsı adına yanıt veren Öğe, vatana ihanet suçunun cezasının idam olması gerektiğini ve çocuklara cinsel istismar suçu konusunda devletin yaptırım gücünü göstermesi gerektiğini şahsi kanaati olarak ifade ederken; parti kararının kendileri adına da yol gösterici olacağını kaydetti.

 

TERMİK SANTRAL

 

Çerkezköy'ün yerel bazda gündeminin zirvesinde yer alan termik santral yapımı projesi hakkında da konuşan Öğe, kendisinin de termik santral fikrine ilk olarak temkinli yaklaştığını belirterek, daha sonrasında edindiği bilgiler sonrasında ön yargılarından kurtulduğunu ifade etti. Trakya'da bulunan 1.1 milyar ton kömürün çevreye zarar verilmeden çıkartılacağını ifade eden Öğe, "Kapalı sistem olarak kurulacak santralde kömür dışarıya çıkartılmadan aşağıda enerjiye dönüştürülüyor. 7 farklı filtreden geçen kömür, kuru sistemle kömür yıkanarak külün ve partikülün önüne geçiliyor. Bu yatırımlara Almanya engel olmak istiyor. Almanya'da 49 termik santral var ve birçoğu 30 yaşının üzerinde. Almanya'yı kirletmeyen bu termik santraller Çerkezköy'ü mü kirletecek?" şeklinde konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10