Trakya'nın ilk Sanal Gerçekçilik Merkezi Çerkezköy'de hizmete girdi

Trakya'da ilk ve Tek Sanal oyun Merkezi olan Vreal Sanal Gerçekçilik Merkezi önceki gün Çerkezköy'de Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi Akbaba Sokak No.39'da hizmete açıldı. Sanal gerçeklik

Çerkezköy 7.02.2017 20:22:00 0
Trakya

AMACIMIZ YURT İÇİ VE YIRT DIŞI BAYİLİKLER AÇMAK

 

Vreal-TR  Sanal Gerçekçilik Merkezi girişimci sahipleri Özhan inci ve Volkan Yılmaz,Sanal Gerçekçilik Oyun Merkezi olarak kendi iş yerleriyle birlikte şu anda Türkiye genelinde 5 sanal gerçekçilik merkezi bulunduğunu, Çerkezköy’de hizmete açtıkları 150 metre karelik Sanal Gerçekçilik Merkezi’nin ise Trakya bölgesinde ilk ve tek olduğunu belirttiler. Ayrıca sanal gerçekçilik merkezinin tamamen diğer sanal gerçekçilik merkezlerinden çok daha farklı ve kendi geliştirdikleri projeleri olduğunu belirttiler. Bu konuda Özhan İnci, “Son birkaç yıldır özellikle ABD’de yaygınlaşmaya başlayan ve Avrupa’da da iki ülkede bulunan sanal Gerçekçilik Merkezileri insanı başka bir dünyaya götürdüğü gibi insan beyninin daha fazla çalışmasına ve yeni projeler üretmesi yönünde yönlendirme yapması gibi bu alanda pek çok yararlar sağlamaktadır. Merkezimizi açmadan önce aylarca bu konuda geniş kapsamlı bir arge çalışması yaptık. Avrupa’da hizmet veren sanal gerçekçilik merkezlerinde de araştırmalar yaptık, daha geniş kapsamlı , daha değişik, foksiyonlu ve daha farklı olması için üzerinde aylarca çalışarak ürettiğimiz projelerimizi Trakya bölgesinde ilk ve tek olan Çerkezköy’de Vreal-TR Sanal Gerçekçilik Merkezi’ni hizmete sunduk. Tek ve Çoklu olarak similasyon bilgisayar oyunlarını kendi üretimimiz olan projelerle hayata geçirdik. Yurt içi ve yurt dışı bayiliklerde vermek için çalışmalarımızı sürdürmeye başladık. Vereceğimiz bayilerimize teknoloji servisi olmak üzere parça temini de yapacağız.”dedi.

 

EĞİTİM VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE ÇALIŞMA BAŞLATIK

 

Özhan İnci,Sanal Gerçekçilik Merkezi olarak eğitim  alanında ve inşaat sektöründe de hizmet vermek için çalışma başlattıklarını ve bu alanlarda da bu sanal gerçekçiliğin çok önemli bir çalışma olacağını vurguladı.İnci,”İnsanlar  yaptıracakları ya da yapacakları hayalindeki bir evin nasıl olmasını istiyorsa onu bizim hazırladığımız  üç boyutlu yazılım ile binalarını yani dairelerini gezebilecek; nasıl olmasını istiyorsalar öyle yapılmasını sağlayabilecekler.Bu şu gün için belki bazı kesim için imkansız olarak görülebilir ancak çok kısa bir zaman içinde bu gerçekleşecek ve inşaat sektöründe yapılan yapılar  insanların zevkine daha uygun olacağı için daha değerli ve daha kullanışlı olarak yaşama geçirilecek. Eğitim alanında da proje geliştirme, araştırma gibi birçok konuda yararlanılacak.’’ diye konuştu.

 

SANAL GERÇEKLİK NEDİR

 

Özhan İnci Sanal gerçekçiliğin ne olduğunu da şöyle dile getirdi: Latincedeki virtualis kökeninden gelen sanallık, kavram olarak var olmayan ancak sanrılarla var olduğu kabul edilen şeyler için kullanılıyor. Sanal gerçeklik, gerçek hayattaki ortamların bilgisayarlar aracılığı ile taklit edilmesine denir. Sanal gerçeklikte esas amaçlanan nokta, sanal gerçeklik kaskını taktığımızda kaskta (yada gözlükte) bulunan ortama adapte olup gerçekte bulunduğumuz ortamı unutmaktır. Sanal gerçeklik ortamları genelde kafanıza taktığınız bir kask ya da gözlük ile oluşturulur. Şimdilik hemen hemen tüm sanal gerçeklik deneyimleri ekranlar, gözlükler ve projeksiyonlar yoluyla edinilen görsel tecrübelerden ibaret. Ancak VR çalışmalarının hızlı bir gelişme sürecinde olduğunu düşünecek olursak duyma, hareket, dokunma hatta koku alma gibi başka duyulardan da yararlanma potansiyeli kuvvetle muhtemel sanal gerçeklik deneyimleri bizi bekliyor. VR müthiş bir araç. Anında dünyanın başka bir yerinde su altında, uzayda, bir uçak kokpitinde ya da bir savaş alanında olmanız mümkün. Sağa, sola, yukarı aşağı veya 360 derece her yöne hareketin simüle edile bildiği ortamdır. “Virtual Reality nereye gidecek?” derseniz. Bir sonu yok. Belki Matrix, belki beynin tamamen dijital hale getirilip bilgisayara aktarılması ve sonsuz bir zamanda hep yaşamaktır.”dedi.

 

TRAKYA’NIN İLK VE TEK SANAL GERÇEKLİK MERKEZİ

 

Özhan İnci, şöyle devam etti: VREAl-TR Trakya bölgesinin ilk ve tek sanal gerçeklik merkezidir. Merkezimizde 360 dereceli oyunlar ve simülasyonlar mevcut olup sanal gerçeklik cihazlarının en son modelleri kullanılmaktadır. Aynı zamanda sanal gerçekliğin farklı alanlara uygulanması üzerine çalışmalar yürütmekteyiz. Yurtdışında yapmış olduğumuz 1.5 yıllık bir ARGE çalışması sonunda kendi markamız olan VREAL-TR kurduk. Sadece oyun alanında değil inşaat, eğitim ve iş dünyası alanında da çalışmalarımız devam etmektedir.Sanal gerçeklikle ilgili şuan dünyada var olan tüm cihaz ve ekipmanların (HTC VİVE,OCULUS RIFT VE PLAYSTATION VR) satışını ve yedek parça teminini de yapmaktayız. Ayrıca tüm Türkiye ye franchising (bayilik) verme çalışmalarımız başladı. Bu anlamda tüm cihaz ve ekipmanların kurulumunu ve sınırsız teknik desteğini sağlamaktayız. kendi şehrinde VREAL-TR Sanal gerçeklik merkezine sahip olmak isteyenler tüm dünyayla aynı anda VREAL-TR ile Türkiye’de de sahip olmak için bizimle irtibata geçsinler ve kendilerine tüm kolaylıklar sağlanacaktır.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10