Sula Sula Gitmiyor Meret!

Çerkezköy'de pis koku tonlarca suya rağmen gitmedi. İlk teşhis reçine olduğu yönünde. "Sabotaj değil" diyen ama faili meçhul vakada çaresiz kalan Başkan Akay acil yardım çağrısında

Çerkezköy 9.02.2017 20:30:00 0
Sula Sula Gitmiyor Meret!

MÜFREDATI AKSATTI

 

Çerkezköy’de ilçeye önceki gün musallat olan pis koku, Çerkezköy’ün yakasını bırakmıyor. Sebebi henüz bilinmeyen kokudan ötürü Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda eğitim, müfredatı aksatacak şekilde aksadı. Okulda mecburi tatil, dördüncü gününü dün doldurdu. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuya dair resmi açıklama yapmadı, velilerin bu konudaki beklentisi boşa çıktı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, T Haber’e okulun önünde canlı yayın konuğu oldu. Akay, “Genel kanaatimiz pis kokuya sebep olan maddenin reçine olduğu yönünde” deyip suyla temizlenemeyen maddenin imhası için yardım talep etti.

 

FAİLİ MEÇHUL BİR ÇEVRE KATLİ

 

Başkan Akay; T Haber ile birlikte Marmara Haber ve Çerkezköy Haber’in ortak yayınında gazeteci Şaban Kardeş’e ilçede yaşanan mağduriyeti ve son durumu değerlendirdi. Akay, “Kanalizasyonlarda yapılan çalışmalar gösterdi ki bu madde polyester ve reçine. Ve bu maddelerin kaçak yollarla deşarjı söz konusu ama maalesef failini bulamadık. TESKİ tarafından pazar günü bir çalışma yapıldı ardından pazartesi ve salı günleri Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri burada incelemelerde bulundu, dün de Namık Kemal Üniversitesi'nden hocalarımız buraya gelerek inceleme yaptılar. Maddenin polyester ve reçine malzemesi olduğuna kanaat getirdiler” dedi.,

 

ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ HALA HAVAYI ÖLÇECEK

 

Çevre İl Müdürlüğü'nün hava ölçümü yapacağını fakat henüz hiçbir yetkilinin ilçeye gelmediğini kaydeden Akay, "Günlerdir kanallara su basıyoruz ama bu madde suyla gitmiyor. Bu noktada TESKİ ve belediye birimlerimiz eksik kalıyor. Yetkili birimlerden yardım talebinde bulunuyoruz. Tek sevindirici nokta ise bu kötü koku sebebiyle henüz hastanelere ulaşmış bir vakanın bulunmuyor olması” dedi.

 

REÇİNE SUYLA GİTMİYOR

 

İlçeyi etkisi altına alan kötü koku sebebiyle AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan'ın kendisini aradığını ve konu hakkında bilgi aldığını ifade eden Akay, son durum hakkında bilgi verdikten sonra sorunun çözümü konusunda eksik kaldıklarını Doğan'a iletti. Sadece kanalları temizleyebildiklerini fakat maddenin kanallardan gitmediğini kaydeden Akay, "Sadece suyla kanal açmaktan başka bir şey yapılmıyor. Ama görüyoruz ki bu reçine suyla temizlemeyle gitmiyor. Reçine olduğu kanaatindeyiz, Namık Kemal Üniversite'sinden rapor bekliyoruz. Daha net bir sonuca ulaşınca detaylı açıklama yapacağız" diye konuştu.

 

SABOTAJ DEĞİL

 

Dört gündür eğitim öğretimin sekteye uğramasının dahi rahatsız edici bir durum olduğunu ifade eden Akay, "Vatandaşlarımızın ciddi bir tedirginlikleri var. Eksik kaldığımız noktalar var. Bu noktalarda yardım talep ediyoruz" derken, kaçak deşarjın sabotaj olabileceği yönündeki iddiaları ise kesin bir ifadeyle reddetti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10