Örgüt Propagandasına Beş Gözaltı 

Çorlu ve Çerkezköy'de terör örgütü propagandası yapan 3 kişi ile FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen iki kişi Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı baskın ile göz

Çerkezköy 14.02.2017 10:55:00 0
Örgüt Propagandasına Beş Gözaltı 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler,Kızılpınar Mahallesi’nde İ.T.,A.T. ve Y.T.’nin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığını tespit ettikten sonra operasyon için düğmeye bastı. Kızılpınar Mahallesi’nde üç ayrı eve sabah saatlerinde baskın düzenleyen jandarma ekipleri burada üç zanlıyı gözaltına alındı.

 

ÇOK SAYIDA DOKÜMAN

 

Diğer yandan Kızılpınar Mahallesi’nde K.T. ile Ergene İlçesinden İ.K adlı kişiler FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındı. 5 ayrı evde yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçtiği öğrenilirken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Terör örgütü PKK'ya üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan K.T.’nin evinde FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildi.

 

OPERASYONA İLİŞKİN YAPILAN AÇIKLAMA

 

Operasyona ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi; "KCK çizgisinde 'Yaşam Perspektifi' adı altında devletin adalet sistemini bertaraf ederek terör örgütünün sözde adalet sistemini yerleştirmeye çalışan K.T. ve İ.K. ile PKK/KCK terör örgütünün sosyal medyadan propagandasını yaptığı tespit edilen İ.T., A.T., Y.T. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yayın ve doküman ele geçirilmiş olup, K.T.’nin evinde FETÖ/PDY örgütüne ait kitaplar ele geçirilmesi dikkat çekti." Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN – Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10