Koku Öğrenciyi Bürokrasi Veliyi Kanser Edecek

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu'nda değil kokuya çözüm, tespit raporu bile bulunamadı. OHAL dinlemeyen veli belediyeden kaymakamlığa yürüyüp eğitim boykotu resti çekti.

Çerkezköy 14.02.2017 21:50:00 0
Koku Öğrenciyi Bürokrasi Veliyi Kanser Edecek

Çerkezköy’de Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndaki kokunun gitmeye, idarecilerin de davetsiz misafiri göndermeye niyeti yok gibi! Bir haftayı geride bırakan kokunun giderilmesi bir tarafa biri anlı şanlı TÜBİTAK MAM diğeri Namık Kemal Üniversitesi olarak biri ilimizden, diğeri Marmara Bölgesi’nden iki kurum henüz rapor dahi gönderemedi. Çocuklarının astım bronşit başta olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalandığını belirten, küçük akciğerlerin kanser riskini körüklediğinden, bürokrasi yüzünden kanser riski taşıyan veliler dün OHAL MOHAL dinlemedi. Belediyeden kaymakamlığa izinmizin almadan yürüyüp Kaymakam Abban ve Başkan Abay’a rest çekti: “Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz…”

 

YİNE, ‘GELMEYEN YOK SAYILMAYACAK’ DEDİ

 

Velilerin tepkileri karşısında hayli zor anlar yaşayan, açıklamaları ile velilerin ikna olmadığı Kaymakam Abban okulu tatil etme yetkisinin olmadığını ima etti. O konuda resmi bir yazı gelmediğini belirtti ancak bu gerekçeyle okula gönderilmeyen öğrencinin yok sayılmayacağını, telafi eğitimiyle eğitim açığının giderileceğini belirtti. Kaymakam Abban ile öğrenci velileri arasında zaman zaman tansiyon yükseldi ancak giderildi. Kaymakam Abban beraberinde Başkan Akay ile birlikte okulda bir dizi incelemelerde bulundu.

 

VELİ HAYKIRDI: KANSER OLACAKLAR

 

Abban ve Akay’ın incelemelerde bulunduğu esnada öğrenci velileri basın mensuplarına tepkilerini ifade etti. Veliler, “Birçok çocuk hasta. Astım bronşiti olan var. Kim verecek bunun hesabını, kim bizim vicdanımızı rahatlatabilir. Uzun vadeli bir çözüm ve bir açıklama bekliyoruz yetkili makamlardan. Okul tatil edilecekse tatil edilsin biz veliler bir dayanışma içersindeyiz. Kimse çocuğunu göndermeyecek, veliler olarak böyle bir karar aldık. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı'na Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat edeceğiz. Biz çocuklarımızı o koku gidene kadar okula göndermeyeceğiz" dediler.Bir öğrenci velisi de çocuğunun kansere yakalanma olasılığından duyduğu kaygıyı haykırarak ifade etti. Bir öğrenci velisi de Çerkezköy’e altı üstü 160 kilometre mesafedeki Gebze’de kurulu TÜBİTAK MAM’dan zaten henüz gelmeyen rapora itibar etmeyeceklerini, koku gitmeden çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. Öte yandan okulun tahliye edilmesi olasılığı da bulunuyor.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10