Nimetin Külfeti 36 Saat Sürecek

Tekirdağ Büyükşehir, TESKİ marifetiyle ana isale hattında boru hattını yenileyecek. Pazartesi akşamı başlayacak çalışmayla birlikte asgari 24, azami 36 saat su kesintisi yaşanacak.

Çerkezköy 16.02.2017 21:30:00 0
Nimetin Külfeti 36 Saat Sürecek

TESKİ tarafından Hükümet Caddesi üzerinde ki 270 metrelik ana isale boru hattı çalışmalarında sona gelindi. Hafta sonu Hükümet Caddesi ile Öztrak Caddesi arasında yapılacak olan 30-35 metrelik boru hattı çalışmasının ardından borunun ana boru ile birleştirileceği esnada 36 saatlik su kesintisinin beklendiği öğrenildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “TESKİ tarafından Hükümet Caddesi’ne ek 400 bin TL’lik bir yatırım yapıldı. Çerkezköy’ün eski 800’lük hattı bu cadde üzerinden geçiyor. Bu hat inşaat yapılmışken önümüzdeki sene bir daha kazı olmasın diye Büyükşehir Belediyesi TESKİ ihaleye çıktı ve akabinde çalışmalara başlanılmıştı. Dupdil boru kullanılacak ve 700’lük hattı döşendi” dedi.

 

HEDEFİMİZ 24 SAATTE BİTİRMEK

 

Hükümet Caddesi’ne ciddi bir yatırım yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “270 metrelik 700’lük hat Hükümet Caddesi’ne döşendi. Hafta sonu ise Hükümet Caddesi’nden Öztrak Caddesi’ne doğru 30-35 metrelik daha hat çalışması yapılacak. Çalışmanın tamamlanmasının ardından da vana ile birleştirilecek. Bu çalışmayla birlikte de muhtemelen pazartesi gecesi sular kesilecek. 36 saat su kesintisinin olabileceği ifade ediliyor ama 24 saatte bitirme hedefimiz var” diye konuştu.

 

NUMUNEYİ MEYDANDA SERGİLEYECEĞİZ

 

Belediye Akay konuşmasının sonunda ise, “İçme suyunun boru hattından boşaltılma süresi 8-9 saati buluyor. Yaşanacak olan su kesintisiyle alakalı olarak Çerkezköy halkımıza bilgi vereceğiz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından da boşa çıkan eski hattan numune alarak belediye meydanında sergileyeceğiz. Kesintiden dolayı biraz çile çekeceğiz. Bizlere anlayış gösteren Çerkezköy halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi

 

HEDEFİMİZ İÇME SUYU HATTINI YENİLEMEK

 

Diğer yandan ocak ayı içinde Çerkezköy’e gelerek TESKİ’nin Hükümet Caddesi üzerinde yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gelecek günlerde en büyük hedeflerinin Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenilemek olduğunu ifade etmişti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10