İstihdam İçin Nokta Atışı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programına Çerkezköy TSO kayıtsız kalmadı. Oda iş arayanlar için İŞKUR Hizmet NoktasÄ?

Çerkezköy 19.02.2017 20:02:00 0
İstihdam İçin Nokta Atışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınçağrıları sonrası işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı Çerkezköy’de de karşılık buldu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy’de şubesi olmayan İŞKUR’un iş arayanlar ve işverenlere yönelik hizmetinde başvuru kolaylığı için İŞKUR Hizmet Noktası olarak da hizmet verecek.

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çerkezköy TSO arasında “Hizmet Noktası” protokolü imzalandı. Protokol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen arasında imzalandı. İmzada Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ile Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Müdürü İlhan Kütük de hazır bulundu.

 

GENİŞ KAPSAMLI

 

Protokol e-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, işyeri kaydını yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi hizmetleri kapsayacak.

 

 

KOZUVA: MUTLUYUZ

 

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva protokol imzalanması esnasında yaptığı konuşmada, İŞKUR’un bir şubesi olacak şekilde bu hizmeti yürütecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtip, “Üyelerimiz İŞKUR ile ilgili mevzuatlarda doğrudan bu hizmet noktasına gelerek bilgi olabilecek ve işlem yaptırabilecekler” dedi.

 

MİLLİ SEFERBERLİK

 

Çalışma ve İş KurumuTekirdağ İl Müdürlüğü’nün 2017 yılında uygulanacak istihdam teşvikine ilişkin bilgi notunda ise özetle şu bilgilere yer verildi:“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır. Bu çerçevede 81 il Müdürlüğümüz işverenlerimiz başta olmak üzere tüm sosyal taraflar ile hızlı bir şekilde bir araya gelerek yeni teşvik konusunda bilgilendirmede bulunmaktadır.İl Müdürlüğümüz de bu kapsamda Çerkezköy TSO ile de bir protokol imzalamıştır.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10