Muslukta Su Trafikte Araç Akmıyor

TESKİ'nin ana isale hattı deplase çalışmalarından ötürü asgari 24 azami 36 saat süreli su kesintisinin yanı sıra kazılardan ötürü trafik de sekteye uğradı.

Çerkezköy 21.02.2017 22:37:00 0
Muslukta Su Trafikte Araç Akmıyor

Çerkezköy'de dün gece 24.00'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin başlattığı çalışmalar gün içinde hızla devam ediyor. 36 saat boyunca Tepe Emlak bölgesi, Kızılpınar ve Veliköy hariç olmak üzere su kesintisinin yaşanacağı ilçe genelinde, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hükümet Caddesi'nde yaklaşık 240 metre ve 700 mm çapında düktil boru ile ana isale hattı deplase işinin bağlantıları yapılıyor.

 

24 VEYA 36 SAAT SÜRELİ

 

TESKİ'nin de duyurduğu üzere içme suyu hattının değiştirilmesi amacıyla önceki gece 24.00'da başlayan çalışmalar dolayısıyla yaşanan su kesintisinin 36 saat olabileceği fakat çalışmaların yolunda gitmesi halinde bu sürenin 24 saate indirgenebileceği ifade edilmişti. .

 

ALTIYOL OLDU DÖRTYOL!

 

Öte yandan Altıyol Kavşağı'nın iki şeridi trafiğe katıldı. Öztrak Caddesi'ne giriş kısmı ile Hükümet Caddesi'ne giden yolun trafiğe kapatılması üzerine Altıyol Kavşağı adeta İstanbul trafiğini aratmayan bir ana sahne oldu. Sürücüler uzun süre trafikte beklemek zorunda kalırken, emniyet mensuplarının çabaları ile trafik rahatlatılmaya çalışıldı.

 

SUYU 36 SAATTEN ÖNCE VERMEK İSTİYORUZ

 

Dün yapılan çalışmaları saat 18.00'da yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay son gelişmeleri T Haber canlı yayınında Gazeteci Şaban Kardeş’e değerlendirdi. Söz verilen vakitten önce suyu vermek istediklerini ifade eden Akay, "Dün geceden suyu kestik. Hükümet Caddesinde yol genişletme çalışmamız var. Ana su hat geçiyor. Bu hattı eski hattı kaldırdık, duklir boru ile Öztrak Caddesine kadar bağladık. Bu gece 12’ye kadar suyu vermeyi düşünüyoruz. 36 saatten önce vermek gibi çalışmamız var. Şuan sıkıntı görünmüyor. ‘’dedi.

 

BİRİKEN KUMUN BORULARA YAPIŞTIĞINI GÖRÜYORUZ

 

Asbest borularının zemine yapıştığını söyleyen Akay, ‘’Yapılan işin ne kadar önemli hayati olduğunu görüyoruz. Yıllardır biriken kumun borulara yapıştığın görüyoruz. Sağlığa zarar vermemesi için sürekli klor basarak bu sorunu çözmeye çalışarak bugüne kadar gelinmiş. Çerkezköy 100 kilometre üzerindeki hattında 50-60 kilometresi şuanki asbes borularla kaplı. Önümüzdeki yıl TESKİ ile büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak içme suyu yenileme hattının ne kadar önemli hayati olduğunu bu manzarada görüyoruz.’’ diye konuştu.

 

2018’DE İÇME SUYU HATTI DEĞİŞİM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

 

Akay, bu boruların 90’lı yıllarda döşendiğini belirterek, ‘’Asbest boruların kullanıldığı dönem itibariyle teknoloijnin en son anlarıydı. En son dönemlerinde de Çerkezköy’e döşendi diye düşünüyorum. O dönemden sonra çelik borular kullanıldı. Geliştirilmiş borunun şekli budur. Çerkezköy’ün önümüzdeki 70-80 yılına hizmet edecek alt yapı çalışmasının ilk adımlarıdır. Esas çalışma 2018 yılında itibariyle TESKİ ve büyükşehir tarafından proje ihalesi iller bankasına yapıldı. Proje gelecek 2018 yılından itibaren TESKİ adım atacaktır. 2018 yılında Çerkezköy’de içme suyu hattı değişim çalışmaları başlayacak. Bunu bugün yapıyor olmamızın sebebi hükümet caddesinde asfalt yol çalışmaları bitecek. Bugün bunları yapmasaydık seneye tekrar yapacaktık. Önümüzdeki yıl tekrar burayı kazmamak için bugünden yapıyoruz. Önümüzdeki yıl kazı işlemi yapılmayacak.’’ açıklamasında bulundu.Akay, mevcut boruların Çerkezköy meydanında sergileneceğini ve vatandaşlara hangi hatlarda yıllarca su kullandığını göstereceklerini de söyledi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10