Büyükşehir BM Servisçileri Üzdü

Servisçilerin yol belgesi alımı için UKOME'ye yaptıkları süre uzatımı teklifi Büyükşehir Meclisi'nde ret edildi. Fikret Tanyeri tanınan sürenin kısa olduğunu söyledi.

Çerkezköy 22.02.2017 20:57:00 0
Büyükşehir BM Servisçileri Üzdü

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi - UKOME’ye yol belgesi alma süresinin mayıs ayına kadar uzatılması için verdikleri dilekçenin UKOME’de görüşüldüğünü ve taleplerinin ret edildiğini belirtti. Başkan Tanyeri gazetemize yaptığı açıklamada UKOME’ninbir süre önce aldığı karar doğrultusunda il genelinde ticari araçların yol belgelerini yenilemeye başladığını hatırlatıp şunları söyledi:

 

VERGİLER UZATILMIŞTI

 

“UKOME tarafından yapılan açıklamada iki yıl üst üste yol belgesi almayan araçların plakalarının iptal edileceği de belirtildi. Yol belgesi alma süresinin kısa olması dolayısıyla sürenin mayıs ayına kadar uzatılması için servisçiler olarak dilekçe verdik. Dilekçemizin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldüğünü ve ret edildiğini öğrendik, bu da bizleri üzdü. Oysa Devlet’in almış olduğu vergi affı kararı ile vergilerin ödenmesi bile mayıs ayına kadar uzatıldı ve bu bizleri biraz rahatlattı. Bizlerde yol belgesi alma süresininmayıs ayına kadar uzatılmasını isterdik.”

 

UKOME’YE BAŞVURSUNLAR

 

 “Bu süreçte aracında bağlama ya da haczi olan servisçi arkadaşlarımız bu konuda dilekçelerini UKOME’ye vermezler ise plakaları iptal olacak.Bu nedenle plakaların bu yüzden iptal olmaması ve gereğinin yapılması için bilgi almak isteyen servisçi arkadaşlarımız derneğimize gelebilirler. Bu konuda UKOME’ye dilekçe yazarak bağlanma ve haciz konulan araçların durumu bu kurum tarafından incelenip değerlendirilecektir” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10