Vicdanlı İnsanların Partisiyiz

Kuruluş aşamasındaki Hayır Partisi'nin kurucularından Prof. Dr. Melih Bulut dün RadyoHaber'de Gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu. Üzerinden neredeyse iki hafta geçmesine rağmen parti kuruluşunu

Çerkezköy 22.02.2017 21:05:00 0
Vicdanlı İnsanların Partisiyiz

BİZ BUNA ROBİNSON TASARISI DİYORUZ

 

Referandumdan hayır sonucu çıkacağına inandıklarını belirtip evet çıkması halinde Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi başta olmak üzere çeşitli kaygılarının olduğunu belirten Bulut, “Türkiye’nin idari yapısının değişme yetkisinin Cumhurbaşkanı’na verilmesi bu ülkenin bir kişinin isteğiyle yönetilmesi olacağından dolayı biz bu tasarıya karşıyız. Anayasanın yenilenen maddelerine göre aile hayatımız bile düzenleneceği için karşıyız. Bu Anayasa rejimin ortadan kalkmasına yarayacağı ve tüm kararlar bir kişide toplanacağı için karşıyız. Biz buna ‘Robinson’ tasarısı diyoruz. Bir kişinin adada kalması gibi ucube bir sistemdir” diye konuştu.

 

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI DA ÖRTBAS!

 

Türkiye’de asıl konuşulması gereken konuların da referandum gerekçesiyle gündem dışı olduğunu belirten Bulut bunun da bir türlü sorgulanmak bilmeyen, FETÖ’nün siyasi kanadına yaradığına işaret etti: “Milletçe tedirginiz, önümüzü göremiyoruz. Bu olayın en kısa süre içinde aydınlanması gerek. Benim en son okuduğuma göre, 3 bin886 hakim ve savcı mesleğinden ihraç edildi. Ayrıca birçok doktor, öğretmen, polis ve asker de ihraç edildi ama hiçbir siyasetçinin ihracını duymadık. Böyle bir şey olabilir mi? Esas mesele siyasi ayağın temizlenmesidir. Örneğin meclisteki görüşmelerde siyasetçilerin ne kadar etkisi olduğunu referandumdan sonra tartışırsak, bu duruma şüpheyle yaklaşılması gerekir. Bu işte bir samimiyetsizlik var ve milletin aydınlanması gerek.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10