İmamların Referandum Propagandası Sakıncalı

Çerkezköy temasları kapsamında ADD'ye konuk olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak camilerde imamların referandum propagandası yaptığını ve bunun çok sakıncalı olduğunu

Çerkezköy 23.02.2017 19:25:00 0
İmamların Referandum Propagandası Sakıncalı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak önceki gün Çerkezköy temaslarında Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Çerkezköy Şubesi yönetimine de konuk oldu. Burada 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma değinen Albayrak, 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nde yasama ve yürütmenin bir kişide toplanmasında sakınca görüldüğünü, cami gibi kutsal yerlerde imamlar tarafından referandumpropagandası yapıldığını ve bunun çok yanlış olduğunu söyledi.  Albayrak,16 Nisan’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinin hakim kılınacağı bir Türkiye’nin sandıktan çıkacağını belirtti.

 

ADD’Yİ ZİYARET ETTİ

 

Başkan Albayrak’ı ADD Çerkezköy Şubesi’ni ziyaretinde Şube Başkanı Dündar Orhan ve şube yönetimi kapıda karşıladı. Dündar Orhan, Albayrak’ın ziyaretinden onur duyduklarını belirtti ve teşekkür etti. Büyükşehir’in çalışmalarını yakından takdirle takip ettiklerini kaydeden Dündar Orhan şöyle devam etti:

 

DEVAMLILIK İÇİN HAYIR DİYECEĞİZ

 

 “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor.93 yıl önce Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu laik,demokratik  Türkiye Cumhuriyeti demokrasiden uzaklaştırılmak isteniyor ve tüm kurumların yetkilerinin tek kişide toplanması öngörülüyor.Biz buna hayır diyoruz ve bu konuda da çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde başlayacağız. Kişiye özel bir Anayasa hazırladılar ve herkesin ona evet vermesini istiyorlar. Bu tek adamlık çok sakıncalı ve bir daha geriye dönüşü olmayacak bir durumla ülkemiz karşı karşıya. Bu nedenle demokrasimizin, parlamenter sistemimizin devamı için hayır diyeceğiz.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY ÇOK ÖNEMLİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta, “Çerkezköy bizim için çok önemli bir yer. Şu anda 150 binlik bir nüfusu ile gelişmiş ve daha da gelişerek büyümeye çalışan bir kentimiz.Eğer Tekirdağ Büyükşehir olmasaydı Kapaklı’da Çerkezköy’den ayrılmayıp ilçe olmasaydı bu gün Çerkezköy, 260 bin nüfusu ile Tekirdağ’ın en büyük yerleşim yeri olacaktı” dedi.

 

BU BİR SİYASİ YARIŞ DEĞİL

 

Sözlerinin devamında 16 Nisan’daki referanduma değinip bilindik tavrını gerekçesiyle tekrarlayan, cami gibi kutsal yerlerde ise imamların referandum propagandasını çok sakıncalı bulduğunu kaydeden Albayrak şöyle devam etti: “Referandum ve hayır tavrımız, bir siyasi yarış değil.Meclisin yetkilerinin tek kişide toplanmasına karşıyız.14 yıllık bir iktidarın yönetildiği ülkemizde insanlarımızın ne kadar kötü günler gördüğüne tanık olduk. Bunları birlikte yaşadık, 15 Temmuz’u yaşadık.

 

BİZİM İÇİMİZE FETÖ GİREMEZ

 

Bize Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün idealleri yol gösterdi ve gösterecektir.Atatürk’ün bizlere verdiği altı ideali karşısında bizler onun bizlere gösterdiği yolda ülkemizin her alanda daha çağdaş ve ileri ülkeler seviyesinde yer alması için çalışıyoruz ve çalışacağız.Bu nedenle bizim içimize FETÖ giremez.Tek adamlığa hayır diyeceğiz.Ben bu konuda hayır’ı  büyükşehir belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak  diyeceğim.

 

PROGRAM ÜRETMELİYİZ

 

Tekirdağ il genelimizde 9 ADD şubesi var. Hepsini tek tek dolaşarak birlikte nasıl çalışırız, program üretmeliyiz. Referandumdanneden hayır çıkması gerektiğini vatandaşa anlatmamız lazım. Referandum için önümüzde 55 gün (ziyaret günü itibariyle) kaldı.Bu süre içinde çok iyi çalışarak hayır oylarını beklentilerimizin üstünde çıkarmalıyız.16 Nisan’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinin hâkim kılınacağı Türkiye olacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10