İkramları tatlı Sitemleri acı oldu

Okullara servis çeken esnafla bir araya gelen Vahap Akay, Atatürk İlkokulu'nda vatandaşın ezdiği delinatörleri yenileyerek çözüm arayacak. Servislerin güzergah ihlallerinde ise güzergahı belirleyenin belediye

Çerkezköy 23.02.2017 19:28:00 0
İkramları tatlı Sitemleri acı oldu

Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi’ne servis çeken öğrenci servisi şoförleri okul çevresinde düzenleme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a tatlı ile teşekkür ettiler. Okul önünde servisçilerle bir araya gelen Başkan Akay, servis şoförlerinin sorunlarını da dinledi. Akay, Kızılpınar’da devam eden çalışmalara da değinerek, “Kızılpınar’da dağıttığımızın beş mislini daha dağıtacağız. Ama dağıttığımız yerlerden de nisan ayından itibaren asfalt yaparak çıkacağız. Bu sene Kızılpınar’ın senesi olacak” dedi.

 

TATLI İKRAMI İLE TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Ambardere’de bulunan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi çevresindeki yolları yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a tatlılı teşekkür geldi. Öğrenci servisi çeken şoförler Başkan Akay ile bir araya gelerek yolların yapılmasından dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ederek tatlı ikramında bulundu.

 

BİZE YER KALMIYOR

 

Tatlı ikramı öncesinde şoförler talep ve sıkıntılarını Başkan Vahap Akay’a ilettiler. 2018 yılı başına kadar Ambardere’de yol yapım planlarının olduğunu belirten başkan Akay, bir kısım yolun bağlandığını ve havaların ısınmasıyla birlikte diğer yollarda düzenleme yapacaklarını ifade etti. Şehir içinde çok sıkıntı olduğunu ifade eden şoförler ise, okulların önünde özel arabaların ve okul öğretmenlerinin park ettikleri araçlar yüzünden giriş çıkışlarda büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdiler.

 

DELİNATÖRLER YİNELENECEK

 

Şoför esnafının fikir ve önerilerini dinleyen Vahap Akay, “Atatürk İlkokulu’nun önüne delinatör koyduk ama gene de araçlar giriyor. Ne istiyorsanız onu söyleyin. Delinatör dizmişiz ama ezip geçiyorlar. Sıkıntı uygulamaların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Emniyetin personel eksikliğinden dolayı sıkıntılarda ister istemez artıyor. Trafik bu yüzden biraz daha arka planda kalıyor. Biz gene delinatörü okul önlerine monte edeceğiz ve araç sürücülerini biraz daha duyarlı olmaya davet edeceğiz” dedi.

 

KIZILPINAR’IN SENESİ OLACAK

 

Şoförler özellikle Kızılpınar’daki yolların bozuk olmasından dert yanarken çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Akay, “Kızılpınar da alt yapı çalışması var. Biraz daha sabır. Hükümet Caddesi’ni bitirmeye çalışıyoruz ve 40 saat bir su kesintisi yaşandı. Şükürler olsun işi çözdük. 1-1,5 ay içinde oradaki çalışma bitince her şey kendine gelecek. Kızılpınar da yapılan çalışmalar kapsamında dağıttığımızın beş mislini daha dağıtacağız. Ama dağıttığımız yerlerde de nisan ayından itibaren asfalt yaparak çıkacağız. Bu sene Kızılpınar’ın senesi olacak. Ciddi anlamda alt yapı sorunumuz var. Alt yapıyı yapıyoruz ve ardından da üst yapıyı yapacağız. 2018’in ilk yarısı Kızılpınar da hiçbirşey kalmayacak” diye konuştu..

 

KAR VE TUZ SOKAKLARI BOZDU

 

Kızılpınar ile birlikte Çerkezköy’ün de ara sokaklarında bozulmalardan dolayı araçlarının ön takımlarında sürekli sorunlar yaşadıklarını ifade eden şoför esnafı yaşadıklarını mağduriyetin biran önce ortadan kaldırılması talebinde bulundular. Çerkezköy’de uzun yıllardan beri olmayan bir kış dönemi geçirdiklerini ifade eden Vahap Akay, “Bu sene 500 ton tuz döktük. Tuzun maliyetini bir kenara bıraktık ama bize anlattıklarınız da maalesef haklısınız. Kardan sonra yollar daha da çok bozuldu. Nisan ayından itibaren bütün hazırlığımızı yaptık. Çerkezköy ve Kızılpınar toplamında 180-190 sokağa sıcak asfalt ve kilit taş çalışmaları yapacağız” dedi.

 

MEVSİMİNİ BEKLİYORUZ

 

Mevsim koşullarını beklemek zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Nisan ayından itibaren Çerkezköy’ün içinde en az 80-90 sokak yeniden asfalt ve parke taş olacak. Çerkezköy’ün zemini yumuşak olduğu için bazı noktalarda çökmeler yaşanıyor ve beton yol yapıp 2-3 sene bekleyip üzerine asfalt çalışmayla devam ediyoruz. Bu sene ciddi oranda bu sıkıntıların tamamını gidereceğiz. Durumun farkındayız. Mevsim koşullarını yakalamadan asfalt yapmamamız lazım” açıklamasında bulundu.

 

UYGULAMA EMNİYETE AİT

 

“Servislerin güzergâh ihlaliyle alakalı nasıl bir çözüm bulunabilir” ve “S plakalarınmahalle aralarında gezerek güzergâhlarını kısaltmaları büyük sıkıntı yaratıyor’ yönünde ki sorunlara da cevap veren Akay, “Düzenleme işi belediyeye ait ama uygulamaya geldiği zaman otopark ve park yanlışlığı uygulaması, servis güzergâhı dışına çıkma olaylarının tamamının yetkisi emniyette. Belediyenin bir işlem yapma şansı yok” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından şoför esnafı Başkan Akay’a çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ederek tatlı ikramında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10