Sporcularımızın başarısı devam edecek

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü  Antrenörü Bilal Güzel ve Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, Çerkezköy ve tüm Trakya bölgesinde Taekwondo sporunun çok daha iyi yerlere gelmesi

26.02.2017 17:13:00 0
 Sporcularımızın başarısı devam edecek

TAEKWANDO’NUN İLÇEMİZDE VE BÖLGEMİZDE  DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ HEDEFLİYORUZ

 

Bilal Güzel ve Vural Ayaz, yaptıkları ortak açıklamada, “Taekwondo sporunun Çerkezköy olmak üzere yakın il ve ilçeler dahil tüm bölgede çok daha iyi yerlere gelmesi için özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda bu çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık ama yeterli midir, değildir. Ülke genelinde spor dalımızda Milli sporcular çıkardık.Milli sporcu sayımızı arttırmak için de elimizden geleni yapmaktayız.Bu nedenle taekwondo sporunun ilçemizde ve bölgemizde bu günkünden daha iyi yerlere gelmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK

 

Güzel ve Ayaz, “Sporda başarı elde  etmek kolay olmuyor.Çok çalışmak gerekiyor .Son yıllarda sporcularımızın katıldıkları turnuva ve şampiyonalarda  derece yapanlar da oldu derece yapamayanlar da oldu.Ama derece yapamayan sporcularımız  hem tecrübe edinmiş oldu  hem de bir sonraki turnuva ya da şampiyonada başarılı olmak için çok daha sıkı bir çalışma yaptılar ve bu hep böyle devam ediyor.Çünkü başarının başlıca nedeni de tecrübedir. Sporcular çalışmalarının yanı sıra ne kadar sık maç yaparsa o kadar tecrübe sahibi olmakta ve resmi maçlarda da  başarı sağlamaktadır. Sporcularımızın bundan böyle de başarısı devam edecek. Kulüplerimizden çok daha fazla başarılı sporcunun çıkması içinde gereken çalışmalarımız hızla devam ediyor.’’ dedi.

 

OKULLARIMIZDA DA SPORUN GELİŞMESİ LAZIM

 

Bilal Güzel, ilçedeki okullarda sporun dallarının öğrenci mevcuduna göre çok az olduğunu ve daha çok sporcunun olması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün ilçemizde  35 binin üzerinde okullarda öğrenim gören öğrenci var. Ancak yüzdeye vurduğumuzda bu öğrenci sayısının yüzde 0.01’in spor dallarında spor yaptığını görüyoruz. Oysa yüzde otuzluk bir öğrencimizin spor dallarında faaliyet göstermesi gerektiğine inanıyoruz.  Okullarımızda sporun gelişmesi için de bunun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konuya yetkili makamlarımızın okul sporlarının gelişmesinde daha çok öğrencimizin spor yapması için el atmasını talep ediyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10