AVCILAR SEZONU KAPATIRKEN ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Trakya'da av sezonu dün itibariyle kapandı. Kapaklı Avcılık  Derneği Başkanı Kadir Arıcı çiftçileri tarlalar ve su kenarlarında ilaçlama kutularını bırakmama konusunda uyardı.

Kapaklı 26.02.2017 17:15:00 0
AVCILAR SEZONU KAPATIRKEN ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Bölgemizde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan av sezonu dün sona erdi. Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı yaptığı açıklamada, üreme dönemine giren hayvanların korunması amacıyla sona eren av sezonunda aynı özeni ilaçlama yapan çiftçilerin de göstermesi gerektiğini dile getirdi.

 

ÇİFTÇİLERDEN HASSASİYET BEKLEDİ

 

Trakya’da 13 Ağustos 2016 tarihinde bıldırcın, üveyik ve domuz avı ile başlayan, 15 Ekim 2016'da tavşan avı ile devam eden av sezonu; dün çulluk, ördek, kaz ve domuz avı ile sonlandırıldı. Av sezonunun sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Üreme dönemlerine girecek olan tüm canlıları korumak her avcının görevi olduğu gibi çiftçi arkadaşlarımızın da görevi. İlaçlama zamanlarında ilaç kutularını su kenarlarında ve tarlalarda bırakmamaları gerekmektedir" dedi.

 

BELGELERİNİZİ GECİKTİRMEDEN HAZIRLAYIN

 

Avcılara hatırlatmada bulunan Başkan Arıcı, avcıların belgelerini önümüzdeki av sezonuna bırakmadan, vergilerini yatırmanın. bağlı bulundukları dernekler aracılığıyla vize işlemlerini yaptırmalarının zorunlu olduğunu ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10