Dükanlı güven tazeledi

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2. Olan Kongresi'ni önceki gün İhsan Mandalı Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi.

Kapaklı 26.02.2017 17:16:00 0
Dükanlı güven tazeledi

Kooperatif ortaklarının yoğun ilgi gösterdiği kongrede Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de hazır bulundu. Tek aday ve tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Hasan Dükanlı yeniden güven tazeleyerek oybirliğiyle başkanlığa seçildi.Hükümet temsilcisi ve Hükümet  Komiserleri Mehmet Furtuna ve Ersin Aksan’ın gözetiminde yapılan kongre olgun bir hava içinde geçti.

 

KONGRE DİVAN BAŞKANLIĞINA ALİ ÖZEN GETİRİLDİ

  

Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı’nın açış konuşmasından sonra Kongre Divanı için öneri verildi. Kooperatif ortaklarının oybirliğiyle Divan Başkanlığına Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ali Özen getirildi. Divan başkan yardımcılığına Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ümit Gökmen, Katip Üyeliklere Kadir Kesik, Çetin Tutar getirildi.Kongre Divanının oluşmasının ardından kongre saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK OKUNARAK OYLAMAYA SUNULDU VE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin 4.5.6. Maddelerinde yer alan faaliyet raporu, denetim raporu, gelir gider bilançosu okundu ve bu maddeler üzerinde görüş bildiren olmayınca oya sunuldu. Tek tek yapılan oylama sonucu bu gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

 

YÖNETİM VE DENETİM KURULU İBRA EDİLDİ

 

Gündemin 6. Maddesinde yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrası görüşüldü. Bu madde üzerinde de görüş bildiren olmayınca oya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edilerek ibra edilmiş oldu. Üyelerin kabul oyu vermesinin ardından kısa bir konuşma yapan Divan Başkanı Ali Özen, “2013 yılında kurulan bu kooperatifimizin kısa süre içinde başarılı olduğunu görmekten memnunluk duyuyoruz. Uzun yıllardır kooperatif başkanlığı yapıyorum böyle kısa bir süre içinde başarılı olan bir kooperatif daha görmedim.”dedi.

 

TAHMİNİ BÜTÇEDE OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin diğer bir maddesi de tahmini bütçe idi.Tahmini bütçe okundu. Tahmini bütçe 335 bin 635 Tl olarak sunuldu; bu madde üzerinde de  söz alan olmadı ve oya sunuldu. Oybirliğiyle kabul edildi.

 

YAPILANDIRMANIN 90 GÜNE UZATILMASI KARARIDA OYBİRLİĞİYE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin 10. ve 11. Maddesinde kooperatifin 66. Maddesi görüşüldü. Bu maddede borç ödemelerinin bakanlıkça 30 günlük sürenin 90 güne uzatıldığı kararı gündeme geldi ve yeniden yapılandırma kapsamında kooperatife borcu olanların borcunu 90 gün içinde ödemeleri oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

 

DÜKANLI YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

 

Gündemin son maddesi olan seçimlere geçildi.Hasan Dükanlı’nın listesinden başka seçime giren olmadı ve Hasan Dükkanlı ve listesinin açık oy tasnifi ile oylama yapılması oylandı ve oybirliğiyle kabul edilerek oya sunuldu ve yine oybirliğiyle Hasan Dükanlı ve listesi seçildi.Yapılan seçim Sonucu Hasan Dükanlı’nın başkanlığında Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine, Adem Verici,Sanlı Özarda,Yılmaz Arat ve Nuri Akay seçildi.Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine:Birol Aşık,Canel Çoban,Cemil Berber,Atalay Demir ve Sevim Ertekin seçildiler.Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine:Gökhan Cantürk,Şenol Aydoğdu,Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine de,Birol Girgin,Erol Başol seçildi.Bölge Birliği delegelikleri Asil Üyeliklerine getirilen isimler Hasan Dükanlı,Adem Verici olurken, yedek üyeliklere de Yılmaz Arat ve Sanlı Özarda seçildi.

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

 

Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Hasan Dükanlı, “Bugün kooperatifimizin 2. Kongremizi gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın kaymakamımıza, Kapaklı Belediye Başkan Vekilimiz Yılmaz Saç’a, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanımız Ali Bozdağ ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler’e, CHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Seyfi Özgerçek’e, belediye meclisi üyelerimize ve kooperatif başkanlarımıza, banka müdürlerimize, muhtarlarımıza  ve tüm katılımcılara da ayrı ayrı kongremize katılımları nedeniyle şahsım, yönetim kurulumuz ve tüm kooperatif ortaklarımız adına çok teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yeniden göreve getiren ortaklarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bu dönemde de kooperatif ortaklarımız ve kooperatifimiz  için çok daha iyi çalışmalar gerçekleştireceğiz.Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de güveninize layık olacağız. Kongremiz ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun.”dedi.

 

KONGREYE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongrede Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Yılmaz Saç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Sami İkizler, CHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Seyfi Özgerçek,Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Gökmen, Kapaklı eski Belediye Başkanlarından Enver Özel, Çorlu,Muratlı,Marmaraereğlisi, Şarköy ve Malkara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanları,Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu,Çerkezköy ve Kapaklı Mahalle Muhtarları ile kooperatif ortakları katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10